Hiçbir ceza verilmeyen hırsızlık suçu memuriyete engel mi ?
Yaklaşık 8 yıl önce işlediğim bu suçtan dolayı hiçbir ceza almadım adli sicil kaydı aldığım zaman
YUKARIDA KİMLİK BİLGİLERİ BULUNAN ŞAHSIN ADLİ SİCİL KAYDI YOKTUR.
YUKARIDA KİMLİK BİLGİLERİ BULUNAN ŞAHSIN ADLİ SİCİL ARŞİV KAYDI YOKTUR. diyor. Acaba bu memuriyetime engel teşkil eder mi ?
Cevap: Hiçbir ceza verilmeyen hırsızlık suçu memuriyete engel mi ?
Beraat ettiyseniz hayır engel değildir. Siciliniz temizmiş zaten, size tavsiyem bir de emniyete gidin daha önce böyle bir konudan ifade verip vermediğiniz kayıtlarda mı baktırın yani GBT nize baktırın orası da temizse içiniz rahat etsin
Suç ile ilgili savcı karşısına da çıktım savunma verdim ama şuan arşiv kaydında görünmemesi çok sevindirici benim için. Fakat devlet kurumları memur alımlarında teferruatlı bilgilere ulaşabiliyor mu acaba yoksa arşiv kaydında birşey olmaması yeterli mi
Savcıya verdiğiniz ifade sonrasında soruşturmanın ne şekilde sonuçlandığını, davaya dönüşüp dönüşmediğini, davada verilen kararın kesinleşip kesinleşmediğini öğrenmek lazım.
Bunu her hangi bir adliyeden öğrenebilirmiyim ? Suçun işlendiği şehirde değilim
Açılan dava beraatle mi sonuçlandı yoksa suçun sabit olduğu ortaya çıkmasına rağmen TCK 145. maddesi uygulanak mı ceza verilmedi? İkisi tamamen farklı şeylerdir.
Bununla birlikte hukuk devletlerinde aynı hukuki sonucu doğururlar. Bu nedenle şahsi düşünceme göre devlet memuriyetine engel bir durum yok ortada.