-
Tapu tescil
ortak murisimiz vefatından sonra mirasçılardan akrabam olan kişi bana hissesini noterden satışını yaptı.. fakat sonrasında ben bu satışla satın aldığım hisselerin tapu tescilini yapamadım zira annem hastaydı bakacak kimsem de yoktu.. işlemlerde başka şehirdeydi gidemedim sonrasında bana satış yapan akrabam vefat etti şimdi tapu kişi vefat etmiş diyerek tescil yapmıyor.. akrabamın diğer mirasçıları da şimdi satışa itiraz ediyor.. bu durumda satış geçersiz sayılır mı yada diğer mirasçılar satın aldığım hisseye ortak olabilir mi? (Satış sözleşmesi tamamen yasal vergileri de ödenerek yapıldı ve tapu tescil hakkım olduğu da yazıyor..)
-
Cevap: Tapu tescil
Yaptığınız satış değil, satış vaadi sözleşmesi olmalı.
Henüz gerçekleşen satış yok, gayrimenkul satışı tapuda tescil ile olur.
Tapu bu işlemi yapmadığına göre, tapuda tescil için dava açmanız gerekir.
- - - Updated - - -
Yaptığınız satış değil, satış vaadi sözleşmesi olmalı.
Henüz gerçekleşen satış yok, gayrimenkul satışı tapuda tescil ile olur.
Tapu bu işlemi yapmadığına göre, tapuda tescil için dava açmanız gerekir.
-
Cevap: Tapu tescil
Öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim.. noter sözleşmesi Miras Payı Devir Sözleşmesi ancak miras payından kaynaklanan her kalem tek tek belirtilmekle beraber her biri için belirlenen ödemeler de tarafımdan yapıldı ama ölen akrabamın isteği ile de bu bedelleri noterde elden aldı bunu da orada beyan etti.. ayrıca sözleşmede hiçbir hak alacağı kalmadığı ve tapuda tescil işlemi yapabileceğim yazıyor..şimdi bu akrabamın mirasçısı olan kişiler satışa itiraz edeceklerini söylüyorlar.. oysa ki Onlar da bu ödemeleri yaptığımı biliyorlar.. kanuni bilgim eksik olduğundan devri aldıktan sonra bu deviri tapuda tescil ettirmedim.. şimdi satış geçersiz sayılabilir mi?