Gizli Numarayı Savcılığa Verdikten Sonra Neler Olur?
Değerli hukuki.net üyeleri ve hukukçuları..
Sizlere 2 sorum olacak.Acil öğrenmem gerek.
1. olarak;
Tehdit vs. unsuru içermeyen, örneğin karşı taraftan ses gelmeyen arayan özel numarayı savcılığa nasıl bildiririz. Savcılık bunu öğrendikten sonra o numarayla ilgili işlem yapma durumunda mıdır, bu durumdan arayan özel numara sahibinin haberi olur mu ? Savcılıktan numarayı buldurduktan sonra işlem yapılmamasını ve arayanın haberdar olmamasını (örneğin arayan kişinin tanıdık olduğu durumu) talep edebilir miyiz ? Bütün bunların yanında prosedür nedir ? İkametgahımızın bulunduğu ilçe savcılığına mı yoksa herhangi bir savcılığa mı nasıl bir dilekçeyle, elden verilecekse direk savcının kendisine mi ? Ayrıca aşağı yukarı masraf tutarı ne kadar olur ?
2.olarak ise;
Bize gelen önceki aylardaki tel. aramalarını ve mesajlarını içeriğiyle birlikte(tel. konuşmaları,mesajın içeriği gibi.) savcılıktan öğrenebilir miyiz ve bunda da prosedür nedir dilekçe mi verilmesi gerekir.
Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.
Cevap: Gizli Numarayı Savcılığa Verdikten Sonra Neler Olur?
Belki eski kız/erkek arkadaşınızdır. Ya da sizinle ilgilenen ama konuşmaktan çekinen biridir. Ya da buna benzer birşeydir. Takmayın bunu kafanıza. Zamanı gelince belki de konuşacaktır.
Savcılık keyfi olarak numara buldurma makamı değildir. Tehdit hakaret olmasa bile aramaların sıklığına göre rahatsız etme suçu oluşabilir. Savcılık başvuruları ücret, harç vb ne tabi değildir.
Savcılığa başvuru dilekçe veya tutanak altına alınmak üzere sözlü olarak yapılabilir.
Arama ve mesajların içeriği kaydedilmez.
Cevap: Gizli Numarayı Savcılığa Verdikten Sonra Neler Olur?
Yok hocam benim tahmin ettiğim birisi var ama şüphedeyim işte.Hani ben savcılığa dilekçe versem işte bu numaradan rahatsız ediliyorum diye,telefonu savcılık ortaya çıkarınca bize söylüyor mu yoksa direk dava mı açılıyor ve bu numaradan arayan kişiye bu durum söyleniyor mu.