kiracıyla bu problemi nasıl çözerim
Öncelikle teşekürler.
Rahmetli babama ayit kullanılmayan müstakil evimizin konumu geregi 2003 yılında bir odasını bakkal dükkanı olarak işletmesi için uzak bir akrabamıza kiraya verdi sözlü anlaşmayla. 2007 yılında da evin diğer kısmını ben kullanmaya başladım 2016 yılı ocak ayın da rahmetli babam sözlü olarak zam artışı istemeyip (300) yaza kadar boşaltmasını istedi ama ömrü vefa etmedi bizde anneme ek gelir olması adına çık demedik bu yıl ocak ayı itibarı ile 300 tl ödediği kiraya kendince 2 yıllık artış olarak 25 tl yapmış kendisine bu artışın uygun olmadığını söyleyip 450 tl talep ettim ki bir ortasını bulalım verdigi cevap (git hakkını yasal yollarla ara dedi. Bu konuda ne yapmalıyım.)
Cevap: kiracıyla bu problemi nasıl çözerim
konu hakkında bigisi olan birileri yokmu
Ocak ayında sözleşmesi yenilecek kiralamalar için yasal kira artış oranı %15,82 dir.
Bahsettiğiniz 300TL almakta olduğunuz kira miktarı ise, kiracınız en az %15,82 oranında artış yapmak zorunda olduğu gibi, siz de en fazla %15,82 oranında artış talep edebilirsiniz.
biz çıkması karşılığında 2016 (300tl) dan 2017 (300tl) ye geçiş te zaten zam talep etmedik ama kendisi çıkmadığı gibi 2018 de kiraya 25 tl artış yaptı küfür eder gibi. benim elimde noterde yapılmış 2004 yılına ait sözleşme var mahkemeye versem sebep göstermeksizin çıkartabilirmiyim.
Kiracı kiraları nasıl ödüyor? Banka, PTT mi yoksa elden mi?
banka yolu ile ama ben çıkmasını istiyorum 20.7.2004 yılına ait 1yıllık noter sözleşmesi var elimizde en hızlı nasıl çıkarabilirim nasıl bir yol izlemeliyim.
cevaplıycak birileri yokmu