Saat 22:00 sonrası alkol satış yasağı hakkındaki tutanakta adım geçti
Merhabalar. Ben geceleri bir tekel bayisinde akrabama yardımcı olarak çalışıyorum. Polis saat 22:00 den sonra alkol sattığımızı tespit etti ve durumu bize bildirip ruhsatımızı istedi ve tutanak tutmak için arabasına gitti. Bu arada marketin sahibi akrabam, "ceza çok büyük, ben ortadan kaybolayım; imza atmayayım tutanağa, polis gelince sende imza atma yetkili yok de belki yırtarız" dedi ve ortadan kayboldu. Polis dükkana dönünce akrabamı sordu, bende çıkınca bir daha dönmediğini söyledim. Ara dedi, telefonu burada dedim. Biraz bekledi ve muhtemelen durumu anladı. Sen ver kimliğini dedi. Benim burasıyla bir alakam yok dayımın yanına uğradım öyle; yetkili değilim ben dedim. Buna karşılık bana, "polis kimliğini istiyor kardeşim ver kimliğini" dedi ve kimliğimi alıp tutanakta benim T.C. kimlik numaramı yazdı. Bunun bana zararı olur mu? Sicilim bozulur mu? Daha çok gencim ben hayatımda GBT ye bile girmedim. Marketle yasal bir bağım yok, ceza akrabamı bağlar biliyorum ama bana sorun yaratır mı bu durum?