Emlakçı kaporamı vermiyor. Önce verecem sonra İstediğin yere şikayet et dedi.
Merhaba arkadaşlar.
190.000TL'lik ev için emlakçıyla görüştük. 20.000TL peşin kalanına kredi çıkaracaktı. ilk olarak bankadan 170.000TL'lik şahsıma kredi onayı sunuldu. 1.adım olarak Banka bana krediyi onayladı. 2.adım ise Ev için ekpstertiz evi gezdi ve 150.000 TL kredi verdi. Haliyle bende evi alamadım. Çünkü peşinatım yok. 170.000 yazması gerekiyordu ekspertizin. Bunu emlakçıyla telefon görüşmüştük. Hatta abi nasıl olursa alabilirsin diye sordu. Alamam 150.000TL üstünü tamamlayamam. Ancak 20.000TL verebilirim dedim. Sağdan soldan bulamaz mısın dedi. Çok zor dedim. Olan peşinat bu. Baştan konuştuğumuz gibi dedim. Kapora için gelirim dedim, verirsiniz tamam dedi. Bunların hepsi telefonla görüşüldü.
Bugun gittiğimde ne kaporası gardaş? Kaporan yandı. İstediğin yere şikayet et. Sen evi almadın.
Bankada onaylı kredim 170.000TL resmi evrakta yazıyor. Ev için eksptertiz raporuda 150.000TL ben mi almadım dedim? eksptertiz raporu herşeyı çıkarıyor. Bankada kullanmak istediğim tutar belli onaylanmadı ki almadım. Kaporandan 1TL dahi alamazsın dedi.
Makbuz var elimde.
Nasıl bir yol izlemeliyim? Konuşma kayıtlarını savcılıktan almalı mıyım? Şikayet dilekçesine bankadan çıkan kredi ve eskpertiz raporunu sunarak mahkemeye vermeli miyim?
Adamı konuşturup ses kaydını alıp savcılığa sunmalı mıyım? Yardımcı olursanız memnun olurum. Kolay birikmeyen paramın üstüne bir anda yatmaları aşırı zoruma gidiyor.
Cevap: Emlakçı kaporamı vermiyor. Önce verecem sonra İstediğin yere şikayet et dedi.
Olayda bir suç unsuru olmadığı için başvurmanız halinde savcılık takipsizlik kararı verir. Zira hukuki bir alacak verecek konusu bu. Alacak konusunda ise ses kaydı vb deliller geçerli değildir. mutlaka yazılı imzalı belge gerekir. Elinizde makbuz olduğuna göre alacağınızı ispatlayabilirsiniz.
Bununla birlikte emlakçı ile aranızda bir sözleşmeniz var mı? Kredinin istediğiniz miktarda çıkmaması sizinle banka arasında olan bir konudur, emlakçıyı bağlamaz. Eğer sözleşmede kredi çıkmadığı takdirde kaporanın iade edileceğine dair bir hüküm yoksa kaporanızı alamazsınız.
Cevap: Emlakçı kaporamı vermiyor. Önce verecem sonra İstediğin yere şikayet et dedi.
Sözleşmemiz var avukata gösterdik ancak sonuç alamayacağımızı çok uzuyacağını söyledi ve birebir konuşarak hallettik tşk