Cevap: Nafaka ve tazminat
merhaba,
Eğer boşanma için gercekten kararlı iseniz;
Nafaka miktarını ve tazminatı fazla yüksek beklememenizi tavsiye ederim çünkü mahkemeler zenginleşme yeri değildir.
Yurt dışında çalışan, yaşayan ve maaşı elden alan birinden çok zor nafaka alabilirsiniz, çünkü ne yaptırımı olabilir ki?
kocanız eğer kendi isteği ile nafakayı yatırırsa alırsınız diye düşünüyorum.
Size tavsiyem fazla kafanıza takmayınız herkesin başına geliyor, hırs, intikam hem sizi hemde çevrenizi yıpratır.
çocuğunuza iyi bakmaya çalışın morelinizi yüksek tutun, yeni bir hayata başlayın.
Anlaşmalı boşanmaya çalışın çekişmeli boşanma iki tarafa da zarar veriyor.
Tahmini size verilecek nafaka 300-600 + iştrak ile 600-1000 arası bir şey.
Aldatma ciddi ve kanıtlaması zor bir durumdur.
Ama ben şuan çalışamıyorum bebeğim çok küçük ve ikametgahı Türkiye’de olduğu ama yurtdışında çalıştığı için sigortasındanda faydalanamıyorum ne bi gelirim nede sigortam var
merhaba,
Durumunuz kötü, kadın sığınma evlerine veya yakınlarınızdan destek alabilirsiniz. Çocuğunuz bir yakınıza teslim edip çalışma hayatına girebilirsiniz.
nafaka vs işleri hızlı olarak bağlanmıyor, miktarı sizi tatmin etmeyebilirde ayrıca karşı taraf ödemezse ne yapacaksınız?
O nedenden dolayı anlık çözümü kendiniz edininiz , zamanla daha iyi olacaktır, devle işleri çok yavaş ve suistimale acık.
Alıntı:
Alyanehir rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ben yaklaşık 1,5 yıl önce evlendim ve yurtdışındanda yaşıyorduk hamile olduğum için 9 ay önce annemin yanına geldim ve iki gün sonra eşimin beni aldattığını öğrendim o günden beri hiçbirşekilde maddi yardımda bulunmadı çocuğum 2 aylık oldu hala maddi yardımda bulunmadı dava açıcam ve açıkcası elinde ne var ne yok almak istiyorum çünkü aldatma,hakaret,küfür,çocuğuna ve bana hiçbirşekilde sahip çıkmadı hiçbir maddi yardımda bulunmadı ama bi sorun var yurtdışında sigortalı ama elden maaş alıyor bu durumda nafaka yada tazminat alabilir miyim
İşte klasik erkek özelliği. Maaşını gizleyerek nafaka tazminat ödenekten kurtulacağını sanıyor. Benim eşim de buna benzer bişey yaptı.Tedbir nafakası bağlanmasından ve her ay bana ödemekte kurtulamadı.Yok öyle dünya. Durduk yere bur kadının umutlarını çal sonra beş kuruş bile harcamadan bekar gibi yeniden aşklara yelken aç !öyle bir dünya yok.
Sakin pes etmeyin.
Siz adım adım bunları yapın.
Baroya gidip tedbir nafakası davası için adli yardım talebinde bulunun
Vekil olarak görevlendirilen avukat ile iletişime geçin
Avukata vekalet verin notere giderek.
Sonra avukat ile beraber dava dilekçenizi hazırlayın.
Dilekçeye olayları aktarın.Size bakmadığını çocuğuna bakmadığını herşeyi net biçimde aktarın.
Bu olaya şahit olanları ve dava açılıp duruşma günleri belli olunca kesinlikle gelip şahitlik edecek olan 2-3 kişiyi dilekçeye tanık olarak ekleyin.
(İfade vermeyecek kişileri eklemeyin hakliyken haksız duruma duşmeyin)
İlk duruşmada nafakanız bağlanacaktır belki inanin.Eşiniz maaşını gizlese de siz ara kararı alıp icra müdürlüğüne bir dilekçe verin.
Evine icra gidince mutlaka nafakasını ödeyecektir.
Ya ne güzel bişey bu tazyik hapsi uygulaması.Nafaka ödemeyen uyanıklarn haddini şimdiden mükemmel bir uygulama.
ALLAH yardımcınız olsun.Sakın pes etmeyin hakkınızı bırakmayın
- - - Updated - - -
Alıntı:
Alyanehir rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ben yaklaşık 1,5 yıl önce evlendim ve yurtdışındanda yaşıyorduk hamile olduğum için 9 ay önce annemin yanına geldim ve iki gün sonra eşimin beni aldattığını öğrendim o günden beri hiçbirşekilde maddi yardımda bulunmadı çocuğum 2 aylık oldu hala maddi yardımda bulunmadı dava açıcam ve açıkcası elinde ne var ne yok almak istiyorum çünkü aldatma,hakaret,küfür,çocuğuna ve bana hiçbirşekilde sahip çıkmadı hiçbir maddi yardımda bulunmadı ama bi sorun var yurtdışında sigortalı ama elden maaş alıyor bu durumda nafaka yada tazminat alabilir miyim
İşte klasik erkek özelliği. Maaşını gizleyerek nafaka tazminat ödenekten kurtulacağını sanıyor. Benim eşim de buna benzer bişey yaptı.Tedbir nafakası bağlanmasından ve her ay bana ödemekte kurtulamadı.Yok öyle dünya. Durduk yere bur kadının umutlarını çal sonra beş kuruş bile harcamadan bekar gibi yeniden aşklara yelken aç !öyle bir dünya yok.
Sakin pes etmeyin.
Siz adım adım bunları yapın.
Baroya gidip tedbir nafakası davası için adli yardım talebinde bulunun
Vekil olarak görevlendirilen avukat ile iletişime geçin
Avukata vekalet verin notere giderek.
Sonra avukat ile beraber dava dilekçenizi hazırlayın.
Dilekçeye olayları aktarın.Size bakmadığını çocuğuna bakmadığını herşeyi net biçimde aktarın.
Bu olaya şahit olanları ve dava açılıp duruşma günleri belli olunca kesinlikle gelip şahitlik edecek olan 2-3 kişiyi dilekçeye tanık olarak ekleyin.
(İfade vermeyecek kişileri eklemeyin hakliyken haksız duruma duşmeyin)
İlk duruşmada nafakanız bağlanacaktır belki inanin.Eşiniz maaşını gizlese de siz ara kararı alıp icra müdürlüğüne bir dilekçe verin.
Evine icra gidince mutlaka nafakasını ödeyecektir.
Ya ne güzel bişey bu tazyik hapsi uygulaması.Nafaka ödemeyen uyanıklarn haddini şimdiden mükemmel bir uygulama.
ALLAH yardımcınız olsun.Sakın pes etmeyin hakkınızı bırakmayın