-
isten cıkarılma
merhaba arkadaslar
28.11.2017 tarihinde 22 ay calistigım isyerimden isimi ozensız ve duzensız yapmaktan dolayı 4857 sayılı kanunun 25/II maddeye göre isten tazmınatsız cıkarıldım ısten cıkarılma surecımde hıc haberım olmadı 1 ay once belırlemısler arastırmalara gırmısler bana son dakıka soyledıler hıc bır haktan yararlanamadım sen sırkete zarar verdın dedıler yazılı olarak onume sundular hıc ınandırıcı gelmedı ama bende o anlık sınırle evrakları ımzaladım cıktım sımdı konuyu yargıya tasıyabılır mıyım bu konuda fıkırlerınız nedir?
-
Cevap: isten cıkarılma
İşe iade davası açmak için 30 günlük süreyi geçirmişsiniz.
Kıdem tazminatı ve varsa ücret alacaklarınızı talep eden dava açmadan önce arabulucuya başvurmanız zorunludur.
Arabuluculuk yoluyla anlaşamazsanız dava açarsınız.
Davada 25/II'deki haklı fesih gerekçesinin bulunmadığını ispatlarsanız kıdem tazminatına hak kazanırsınız.
Ödenmeyen ücret alacaklarınızı da yine aynı davaya konu yapabilirsiniz.
-
Cevap: isten cıkarılma
Yusuf bey merhaba;
2 yıldır bir lojistik firmasindayim bulunduğum sehirdeki operasyon bitti ve firma beni başka şehire göndermek isteginde bulundu ve bana taşınms yardımı kira yardımı yapacaklarini belirtti bende hic bir belgeyi imzalamadan 1 ay kadar çalıştım ancak her hangi bir taşinma yardımı olmadi evimi taşıyamadım.aksine rezil oldum bir sure sonra bana böyle biseyin olmayacağını söyledi bir süre kendi çabamla hatta arabamda kalarak düzelmesini bekledim ama herhangi bir duzelme olmadı,1 ay sonra Bana görev yazımı bu sekilde konusarak imzalattılar şuan yıllık izindeyim ve dönüste istifamı vermiş olurum bu durumda kıdem tazminati vs.hakedisim olurmu?