Genel giderlere katılmayan ve bunu yönetim planına yazdıran müteahhide karşı ne yapabiliriz?
6 katlı ve 11 daire + 1 iş yeri olan binamızda zemin kattaki daire girişi ayrı bir kapı ile müstakil iş yeri olarak yapılmış. Apartmanın ana giriş kapısından bu daireye giriş yok. Bu daire zemin katta olduğu için bahçe duvarına kadar olan yan bölümünü yaklaşık iki otopark bir yeri kendine ayırmış ve bunu yönetim planına işleyerek tapuya kaydettirmiş. İfade aynen şöyle:
“Ana yapının kuzey yönündeki yan bahçenin büro hizasına kadar olan bölümünün kullanımı, bakımı ve temizliği sadece zemin kattaki büroya aittir. Diğer bağımsız bölümlerin sahipleri tarafından hiçbir suretle kullanılamaz. Zemin kattaki büronun ısıtma biçimi kendi içinden yapıldığından ve bodrum kattaki deponun ısıtması olmadığından ısıtma giderlerine katılmayacaktır. Ayrıca kapıcı aylığı sigorta, vergi. asansör, merdiven aydınlatma, temizlik vs. tüm genel giderlere zemin kattaki büro ve bodrum kattaki depo hiçbir şekilde katılmayacak.”
Bu işlemler doğru mudur? Bu daireden ortak gider avansı yani aidat alınabilir mi? Otopark için böyle bir hakkı var mıdır? Çatı ortak yerdir. Burada yapılacak bir bakıma veya binayı boyatmak istediğimizde bu kişi katılmayacak mı? Ne yapılması gerekir? Yönetim planı 4/5 çoğunlukla değiştirilebilir. Bunu yaparsak çözüm olabilir mi?
Vereceğiniz cevap için teşekkür ederim.
Cevap: Genel giderlere katılmayan ve bunu yönetim planına yazdıran müteahhide karşı ne yapabiliriz?
yüzde 80 çoğunlula değiştirebilirsiniz