Kira Kontratında Başkasına Ait TC Kimlik No
Merhabalar.. Kiracımın zam yapmamı kabul etmemesi, hiçbir faturayı üzerine almaması ve bir takım anlaşmazlıklar yaşanması üzerine notere gidip(sözleşme bitiminden 4 ay önce) sözleşmemi iptal etmek istediğimi bildirdim. Benden kiracımın tc kimlik numasını istediler ancak numarayı verdiğimde daha önce hiç duymadığım bir şahsın adını söyleyerek “ Kiracınız şu isimdeki kişi dimi şu adreste görünüyor...” dediler. Hayır o isimle alakası yok ismi soyismi bu dedim. Malesef Tc Kimlik numarası tamamen bilinçli olarak yanlış yazılmış. Elimdeki diğer 3 kontratta da yine aynı Tc kimlik numarası yazılı. Bu sebeple kiracıma ihtarname gönderemiyorum. Şansımı denemek adına dükkana gönderdim ancak “bu adreste böyle biri yok” diyerek geri göndermişler. Elimde Tc kimlik numarası olmadığı için adamın kendi evine de gönderemiyorum. Haliyle kontratımıda iptal edemiyorum. Elim kolum bağlı. Bu durumda hukuki olarak nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
Cevap: Kira Kontratında Başkasına Ait TC Kimlik No
Şu halde kiracınızın gerçek kimliği dahi belli değil. Umarım sözleşmeyi yanınızda imzalamıştır. Kontrat yaparken kimlik fotokopisini alsaydınız, en azından baksaydınız. Neyse olan olmuş.
Bu durumda derhal kendisi hakkında 5237 s. TCK 207. maddeden hakkında suç duyurusunda bulunun. Elektrik, su, doğalgaz gibi abonelikler üzerinize ise derhal sonlandırın. Eğer abonelikler daha önceki kiracınıza ait ise önce üzerinize alıp sonra sonlandırın.
Elindeki kontrat ile bu abonelikleri üzerine alması mümkün değil. Kaçak olarak kullanmaya kalkarsa da derhal ilgili kuruma şikayet edin.
Savcılıkta gerçek kimliği ortaya çıkacaktır. Kendisini uyanık sanıyor ancak göreceksiniz başına gelmeyen kalmayacak.
Eğer kira kontratını gözünüzün önünde imzalamadı ise benim bu kontratla bir ilgim yok, biz sözlü olarak kontrat yaptık deme ihtimalini de gözardı etmeyin.
Cevap: Kira Kontratında Başkasına Ait TC Kimlik No
Çok teşekkür ediyorum. Belirtmeyi unutmuşum bu kiracı 10 yıldan fazla süredir bu dükkanda ancak dükkan dedemden bana miras kaldığı için benim kiracım olarak 6 yıldır görünüyor. Bu sebeple gereksiz güven duyarak adamdan kimliğini istemeden tc kimliğini sorarak sözleşme yapmıştık. Ne yazıkki en büyük hatayı 10 yıllık samimiyetimize güvenerek yaptık.
Elektrik faturası mütahitin üzerine. Bedaşla gidip görüştüm önce bu kişi gelip aboneliğini kapatsın dediler. Abonelik kapanır kapanmaz önce kaçak kullanımdan şikayet edip daha sonrada suç duyurusunda bulunacağım.