8 Yıl önce okulda bana kafa atan kişiye dava açabilir miyim?
Öncelikle konuyu yanlış yere açmış isem özür dilerim.Forum kurallarını okudum ve uygulamaya da gayret gösterdim.
2010 yılı Mayıs ayında Ankara Abidin Paşa Lisesi'nde okurken ,sınıfta bir öğrenci burnuma kafa atmıştı ve burnum kırılmıştı.Hastaneden 1 hafta rapor vermişlerdi ve karakola suç duyurusunda bulunmuştum.Olayın üzerinden 8 yıl geçti ve ben şimdi o şahsı dava edebilir ve o şahısa ameliyat ücretini ödetebilir miyim?
Cevap: 8 Yıl önce okulda bana kafa atan kişiye dava açabilir miyim?
Anlattığınız somut olaya baktığımızda 10 yıllık zamanaşımı süresine tabi olan şartlar mevcut değil. Bu nedenle dava açma süreniz geçmiş durumda.
Cevabınız için teşekkürler.Peki bu şartlar hakkında detaylı bilgiye nereden sahip olabilirim?
Anlattığınız somut olaya baktığımızda 10 yıllık zamanaşımı süresine tabi olan şartlar mevcut değil. Bu nedenle dava açma süreniz geçmiş durumda.
Alıntı:
Haydar Sevinçli rumuzlu üyeden alıntı
Cevabınız için teşekkürler.Peki bu şartlar hakkında detaylı bilgiye nereden sahip olabilirim?
Haydar Bey,
Sanıyorum sistemsel bir hata nedenni ile verdiğim cevap iki defa çıkmış. Benden kaynaklanmasa da bu durum için özür diliyorum. Konu ile ilgili Borçlar Kanunu ve ilgili Yargıtay kararlarını inceleyebilirsiniz. "Her halde on yıllık zaman aşımı süresine tabidir" ifadesi bence sizin anlattığınız somut olayı kapsamıyor.
Tersi düşüncede olan hukukçu arkadaşlar varsa da onların da cevabını beklemenizde fayda var. Geçmiş olsun.
Türk Borçlar Kanunu'na göre "Tazminat istemi, zarar görenin zararı ve tazminat yükümlüsünü öğrendiği tarihten başlayarak iki yılın ve her hâlde fiilin işlendiği tarihten başlayarak on yılın geçmesiyle zamanaşımına uğrar. "
Sizi kimin yaraladığını olay olduğu tarihte bildiğinize göre zamanaşımı 10 yıl değil 2 yıldır; 2012 yılında dolmuştur.
Bilgilendirme için teşekkür ederim.İyi forumlar...