Teknik Şartname ve Sözleşme
Öncelikle konu tam yerinde mi emin değilim. Yanlış yerde ise yönetici arkadaşlar doğru yere taşırlar.
Konu şu ki;
Tüzel kişiliğe sahip Kamu-Özel sektör koordinasyonunda yürütülen bir proje kapsamında belli bir alanda harita ölçümü yapmak için teklif verdik ve sözleşme imzaladık.
Sözleşmemiz de açıkça proje sınırları dahilinde tam olarak 834 hektar ( alanda harita ölçümü ) olarak ve teklif verdiğimiz (A)+KDV fiyatında sözleşme imzalandı.
Ancak;
Sözleşme eki teknik şartname de ise
-Proje sınırlarının 30 m kadar dışına da çıkılarak harita ölçümü yapılacaktır.
Diye bir ibare var.
(Bu ibare teknik şartname ile ne tür bir alakası var onuda anlamadım zaten. Teknik şartname işin yani harita ölçümünün teknik olarak hangi standartlarda ve kurallarda yapılacağını içermesi gerekir.Burada açıkça fazla dan iş kitlemek amaçlı bir yaklaşım sezdim ben)
Neyse.
30 m ilave genişleme ile harita ölçümü yapılınca benim sözleşme de imzaladığım alan 834 hektar iken benim ölçüm yaptığım alan 896 hektara çıktı.
Konuşmamızda arada ki fazla ölçüm yapılan 62 hektarın bedeli ne olacak diye sorduğum da o fark 834 ha olarak sözleşmesini imzaladığımız bedelin içinde dediler.
Hukuki olarak durum nedir.
Cevap: Teknik Şartname ve Sözleşme
Teknik şartname ve imzaladığınız sözleşmeyi incelemek gerekir.
Hatta teknik şartname ve sözleşmeyi imzalamadan önce bir avukata inceletmeniz gerekirdi.
Anlattıklarınıza göre, sözleşme eki teknik şartnamedeki şartları da kabul etmiş sayılacağınız sonucu çıkıyor.
Sözleşmede muhtemelen eki olan teknik şartnameye dikkatinizden kaçan bir atıf vardır.