Bilişimci olarak çalıştığım şirkette korsan yazılım kullanılıyor
Merhaba arkadaşlar,
İsmini vermek istemediğim bir firmada bilişimci olarak 6 aydır çalışmaktayım. Tam kurumsal değil ama büyük bir aile şirketi. İş tanımım e-Devlet'te Bilgi İşlem Destek Elemanı olarak geçiyor ama yaptığım iş tam olarak bilişim değil, bir çok excel raporunu da ben hazırlıyorum, yeri geliyor bankaya bir evrak gitmesi gerekiyor, beni yolluyorlar vs. Kurumsal olmayan şirketleri az çok bilirsiniz. Bilişim yaptığım işin yüzde 30'u gibi bir şey aslında.
Bilgisayarların birçoğunda korsan Windows ve Office programları kullanılmakta. Geçen hafta Microsoft'tan aradılar. Senelik bir teftişleri varmış, firmalara gelip kullanılan yazılımların orijinalliğini kontrol ediyorlarmış. Ben de yöneticinin isteği üzerine düzenli bilişim desteği aldığımız, ben şirkete girmeden önce tüm bilgisayarları ve server'ı kurmuş olan bilişim şirketine yönlendirdim, onları aramalarını söyledim.
Bu korsan yazılımların çoğu ben gelmeden önce yüklenmişti ama bazı bilgisayarlara ben de yükledim ve korsan Windows aktifleştirme/orijinalleştirme gibi işlemleri de yaptım. Sadece şunu merak ediyorum. Microsoft'tan teftişe gelip de onca korsan yazılımı görürlerse ben şahsi olarak bir ceza alır mıyım?
Yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim.