Devlet dairesi İdari Dava
Foruma yeni kayıt olan ve hukukî bilgileri fazla olmayan bir dostunuz olarak mesajında ki eksiklikler ve yanlışlardan özür dilerim. Sorum babamın çalıştığı kurumla alakalı. Babam ve SGK medikal ve hasta ödemeleri bölümünde çalışan 4 arkadaşı hastalara devlete ait olan sağlık cihazlarını veriyorlar. Yani memur olarak girdi çıktı kontrolü yapılıyor. Ve memurların sürekli bölümü değiştiriliyor. Bundan 2-3 sene önce kuruma müfettiş geliyor. Tabi babamın bölümü yine değişmiş. Babamın ve diğer arkadaşlarının o tarihte girdisini yaptığı birsürü cihaz bulunamıyor. Ve soruşturma başlatıldı. Babam ve arkadaşları "kurumda bir cihaz deposu ve depo sorumlusu bulunmuyor. Gelen cihazlar masaların üzerine konuluyor. Bize herhangi bir yer tahsis edilmedi. Biz şefin talimatıyla aldığımız cihazın kaydını yapıp masamizin oraya koyuyoruz. İş çıkışında kurumda kalıyor dolayısıyla. Ve onlarca cihaz eskidiği için hurdaya ayrılıyor" diye itiraz etti. Ve suçlu bulunulduk. İtiraz davası açtık ve mahkemeden itirazın reddi geldi. Ortalama kişi başına 20 ila 100 bin haciz kağıtları geldi. Bu konumda ne yapabiliriz. İnanın babam bu mahkemeden dolayı çok çöktü. Bu olay nereye gider hangi mercilere itiraz etmeliyiz. Bilen abilerim ablalarim bir yol gösterirse memnun olurum. Hatalarimdan dolayı çok özür dilerim. Selametle.
Cevap: Devlet dairesi İdari Dava
Mahkeme kararının sonunda itiraz mercii belirtilmiştir. Yapılabilecek tek şey buraya usulüne uygun şekilde itiraz etmek. Ancak ben itirazınızdan pek bir sonuç alabileceğinizi sanmıyorum.
Zimmetli cihazların gelişigüzel orta yerde bırakılması, eskiyen cihazların hurdaya ayrılması gibi ifadelleri müfettişler uygun görmemiş. Mahkeme de böyle düşünmüş olacak ki, davayı reddetmiş. Üst yargı merciinin de farklı düşüneceğini sanmıyorum.
Cevap: Devlet dairesi İdari Dava
Anladım hocam. Lakin şöyle bir durum var kurumda bir depo yok. Ve şeflerin talimatıyla cihazlar oraya konuluyor. Cihazları mesai sonunda ne yapalım eve getirecek halimiz yok veya memur izine ayrıldığı zaman o cihazlar şefin ilk başta gösterdiği yerde kalıyor. Muhafaza edilecek bir yer tahsis edilmemiş. Yani burada cihazı alan mı sorumlu yoksa kurum yada il müdürü mü sorumlu. Yani memurun cihazı götürdüğünü dair bir şahit yada görüntüde yok. Bilirsiniz bu gibi konularda cihazın fatura kaydına göre ceza kesiliyor 10 15 sene önceki cihazla şimdi ki ederi bir değil. Yani bir faturayı bir emir kulu memura yıkmak bu kadar kolay mı oluyor. İkinci kez tekrar red geldi şimdi tekrar itiraz edeceğiz ama fazla umut kalmadı. Devletin kestiği kol kanamaz baş göz üstüne lakin durumu kötü olanlar var. Herşey bir müfettişin iki dudağının arasında mı ki soruşturma haklı görünüyor. Mağdur olan hakkını nasıl arayacak. Hakkarili Arzuhalci hocam Çok teşekkür ederim. Fazla umutlanmayalim mı ? Sizin fikriniz nedir ? İyi günler.