Almanya'da vefat eden kız kardeşimin mal varlığını nasıl araştırırım
Konu başlığındaki sorun nedeni için özür dilerim.
Sorunumu yazdıktan sonra uzun süre kaydetmedi, mecburen sayfayı geri almak zorunda kaldığımda gerek konu gerek konu başlığı sorunlu oldu,tekrar özür diliyorum.
Sorunum şu:
Uzun zamandır kendisinden haber alamadığım Almanya'da emekli olmuş ve orada yaşayan kız kardeşimin 2 şubat 2017 tarihinde vefat ettiğini öğrendim. Aslında belki onuda öğrenemeyecektim zira diğer kız kardeşim bu olaydan haberdar olmuş ve yıllar önce vefat eden erkek kardeşimin çocukları ile anlaşarak hukuki süreci başlatmışlar, ancak ben olmadan bir şey alamayacaklarını anlayınca mecburen bana da bildirdiler.
Almanya'da vefat eden kız kardeşimin Yalova Çınarcık'da bir dairesi ve ziraat bankasında çok küçük miktar bir parası da varmış, haber alınca veraset ilamından bir nüshada ben aldım, bankadaki parayı beraberce aldık, bunlar Çınarcık'daki evi bulmuşlar, kapıyı çilingire açtırıp eve bile girmişler, hatta evin anahtarlarından kendilerine de yaptırmışlar, istediğim halde vermemek için geçiştirdiler.
Ben, 76 yaşında memur emeklisiyim, ölmeden önce beklide 3 çocuğuma çok azda olsa bir faydam olsun istiyorum, ama bunların ne planladıklarını bilmediğimden, huzursuzum, Almanya'da vefat eden kardeşimin, mal varlığını nasıl araştırabilirim, ve Çınarcık'taki daire konusunda nasıl bir yol izlemem gerekir, bana yol gösterirseniz hayır duamı alırsınız.
Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Almanya'da vefat eden kız kardeşimin mal varlığını nasıl araştırırım
Alıntı:
refikilhan rumuzlu üyeden alıntı
Konu başlığındaki sorun nedeni için özür dilerim.
Sorunumu yazdıktan sonra uzun süre kaydetmedi, mecburen sayfayı geri almak zorunda kaldığımda gerek konu gerek konu başlığı sorunlu oldu,tekrar özür diliyorum.
Sorunum şu:
Uzun zamandır kendisinden haber alamadığım Almanya'da emekli olmuş ve orada yaşayan kız kardeşimin 2 şubat 2017 tarihinde vefat ettiğini öğrendim. Aslında belki onuda öğrenemeyecektim zira diğer kız kardeşim bu olaydan haberdar olmuş ve yıllar önce vefat eden erkek kardeşimin çocukları ile anlaşarak hukuki süreci başlatmışlar, ancak ben olmadan bir şey alamayacaklarını anlayınca mecburen bana da bildirdiler.
Almanya'da vefat eden kız kardeşimin Yalova Çınarcık'da bir dairesi ve ziraat bankasında çok küçük miktar bir parası da varmış, haber alınca veraset ilamından bir nüshada ben aldım, bankadaki parayı beraberce aldık, bunlar Çınarcık'daki evi bulmuşlar, kapıyı çilingire açtırıp eve bile girmişler, hatta evin anahtarlarından kendilerine de yaptırmışlar, istediğim halde vermemek için geçiştirdiler.
Ben, 76 yaşında memur emeklisiyim, ölmeden önce beklide 3 çocuğuma çok azda olsa bir faydam olsun istiyorum, ama bunların ne planladıklarını bilmediğimden, huzursuzum, Almanya'da vefat eden kardeşimin, mal varlığını nasıl araştırabilirim, ve Çınarcık'taki daire konusunda nasıl bir yol izlemem gerekir, bana yol gösterirseniz hayır duamı alırsınız.
Şimdiden teşekkür ederim.
Teşekkürler, çok yardımcı oldunuz, cidden hayır sever avukatlar mışsınız.
Cevap: Almanya'da vefat eden kız kardeşimin mal varlığını nasıl araştırırım
İşimizi gücümüzü bırakıp, zamanımızdan fedakarlık edip, bir de sitem yemek hiç hoş değil. Para mı ödediniz bu siteye de serzenişte bulunuyorsunuz? Burada herkes özgür ve dileyen dilediğine cevap verir veya vermez. Sitenin de böyle bir taahhüdü yok. Onun için sizi lütufkar ve saygılı olmaya davet ediyorum.
Konuya gelirsek... Almanya'da malvarlığı olup olmadığını bilmiyorsanız ilk iş konsolosluk. Türkiye'de malvarlığı araştırması yapmak için mutlaka bir avukata gitmelisiniz. Belki tereke tespiti davası açmayı önerebilir. Çınarcıkta'ki dairede hepiniz (veraset ilamında yazan mirasçılar) hak sahibi. Kimse tek başına satamaz,kiraya veremez. Kiraya verse de diğer hissedarlara karşı sorumlu olur. Bu daire (ve bulunacak diğer taşınmazlar için) izalei şuyu yani ortaklığın giderilmesi davası açarak dairenin satılarak paraya çevirilmesi ve paydaşlar arasında bölüştürmesi davası açmak gerekebilir.
Saygılar.