Ödeme yaptım ancak işin karşılığını alamadım. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
Web sitemde bulunan hataların giderilmesi ve açıkların kapatılması için freelancer olarak çalışan bir yazılımcı ile görüştük ve sistem hatalarının giderilmesi, açıkların kapatılması ve sistemin doğru çalışması için şahsın kendi vermiş olduğu fiyat (100 TL) 50 TL önce - 50 TL sonra olmak üzere anlaştık.
Ödemeyi bynogame adlı siteden hediye kartı kodu şeklinde yapmak üzere konuştuk ve ilk ödemesini yaptıktan sonra sistem üzerinde yaptıklarını test ederek yaptıklarını kontrol edip son ödemesini gerçekleştirdik. Sistem sonradan hata verdi. Hataları düzeltmek ve ekstra bizim istediğimiz dil ve bazı değişiklikleri yapmak için 100 TL daha istedi. Kabul ettik aynı şekilde ödemesini yaptık ancak sistem üzerinde başka bir değişiklik yapmayıp "elimden geleni yaptım, nasıl yapılacağını bilmiyorum" diyerek yaparım dediği şeyleri yapamayacağını söyleyip tekrar çalışmayı reddetti. Para iadesi istediğimizde de "yabilecegim kadarını yaptım ve çalışıyordu scriptin çok eski oldugu ve birsürü bug ve hatalarını oldugunu bilmiyordum o kadar ileriyi düşenemedim. yapacak bir şeyim yok ayriyetten para iade söz konusu bile olmaz. emegim var ve karşıladıgını düşünüyorum" cevabını aldık.
"Yaparım" dediği şeyleri sonradan yapamadığını söyleyip ödemesini aldıktan sonra yapamayacağını söylemesi açıkcası canımızı sıktı ve hakkımızı aramak istiyoruz. Nasıl bir yol izleyebiliriz? Neler yapmamız gerekiyor? Bir dava açmak ve şikayette bulunmak için ne kadar nereye ödememiz gerekiyor?
Ayrıca mesajlar, scriptin son hali elimizde bulunmakta, bunları delil olarak kullanabilir miyiz?
Cevap: Ödeme yaptım ancak işin karşılığını alamadım. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
Miktarın düşüklüğüne güveniyor olsa gerek. Kodu bilmem ama kusura bakmayın 100 tl.ye kod düzeltilmesi hayatın normal akışına aykırı. Üstelik size bir garanti vermemiş görünüyor. Şöyle düşünün hasta iyileşmezse doktordan muayene ücreti istenir mi? Önemli olan görevini yapmaya çalışmış olması. Not: Teknik tavsiyem şudur ki yeni bir kodlama yaptırmalısınız ve en az 5 sene servis almalısınız.
Cevap: Ödeme yaptım ancak işin karşılığını alamadım. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
Sistem kodlarımızı başka birisine baştan kodlatıyoruz. Ancak bize bu işi yapacağını, yapabileceğini söyledi. Ve ödeme yapıp işe başlatmadan önce sohbet iletisi şeklinde *Bu işleri yapmanız ve halledip teslim etmeniz karşılığında* olarak belirtip onay alarak işi verdim.
Size haksızsınız demiyorum verilen ücretin işin karşılığına denk gelmesi gerek. Bu durumda şahsen ben bilirkişi olsam yapılan işlemin alınan ücretle uyuştuğunu, daha fazlası için daha yüksek bir bedel ödenmesi gerektiğine karar verirdim. Saygılar...