Taşeron işçinin tazminat alacak haklari
Merhabalar.
Ben karayollarında taşeron firmada çalışıyordum.Malum KHK ile kurumun firmayla olan sözlemesi fesh edilecektir.Şirketin benim ile olan BELİRLİ İŞ SÖZLEŞMESİ yapmış ve sözleşmem normalde 05.01.2017 ile 31.12.2018 tarihleri arasındaydı.Peki taşeron ile olan sözleşme fesih edileceği için ben çalıştığım firmamdan kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı hakkım ile ödenmemiş olan mesai ücreti ve resmi tatillerde çalıştırdığı günlerin yevmiye ücretlerini talep edebilir miyim acaba?
Sonuçta fesih yapılıp şirket aradan çıktıkdan sonra siğortam boşluk verilmeden devam edeceği için kıdem ve ihbar tazminatlarımı taleb edebilir miyim acaba?
Birde okuduğum yorumlarda siz istifa yada çıkış belgesi sunmayın,onlar size çıkış versinler ki İŞVEREN KENDİSİ FESİH yapmış olduğundan dolayı kıdem ve ihbar tazminat hakkı doğmuş olacaktır denilmektedi.Bundan faydalanabilirmiyim.
Son olarak KHK ile ihale sonlandırılmış olduğundan alt işverenimden bu haklarımdan istemeye mahrum bırakılmış olabilirmiyim acaba?
Sonuçta ben karayollarıyla sulh sözleşmesi yapıyorum kendi firmamla sulh yapmıyorum.Bunu da belirtmek isterim.KHK'da da böyle birşeyde yazmamamaktadır.
Şuanda karayollarına kadrolu olarak geçiyorum lütfen buna göre cevapları verirseniz memnun olsun.İlgili firmadan yasal alacaklarım ile ilgili olarak
Teşekkürler
Cevap: Taşeron işçinin tazminat alacak haklari
Kurum ile yapılan sulh anlaşması zaten kurum ile kadroya geçmek isteyen işçi arasında hüküm ifade ediyor. Ama işi sağlama almak için imzanızın üstüne "kadroya geçmem halinde geçerlidir" şeklinde bir çekince koyarsanız daha garanti olur.
Cevap: Taşeron işçinin tazminat alacak haklari
Konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı duyurusuna göre taşeron şirket ile sulh veya feragat yapılmayacak;
90 gün sonunda kadroya geçme söz konusu olursa idare ile yapılacak, haklar geçiş ile birlikte devredilecek.
Daha fazla detay için: http://www.ateskanhukuk.com/2018/01/...csgb-duyurusu/