Borcu olan sayaca yeni abonelik verdiler
Öncelikle herkeze iyi günler
1 ay önce esenyurt tan 2 yillik daire aldım noterde satış tamamlandıktan sonra bina yonetici si le konuştum daha önceden dairede oturan kiracılar elektirigi kaçak kullanmislar dedi avcilar bogazici elektirik gittim yeni abonelik alıcam dedim sayac no sunu verdim durumu anlatım kaçak kulanmislar daha öncekiler bana dediklerı borcu olan sayaca yeni abonelik veremiyoruz zaten borcu yok dediler yeni abonelik actilar fakat daha 1 hafta geçti telefonuma mesaj geldi bu sayaca 390 tl bi fatura kesilmiş boğaziçi müşteri hizmetlerinı aradigımda sayaca 240 gunluk bi okuma yapmışlar fatura itiraz oluşturdular ama nolur bilmiyorum bu durumda ne yapmam gerekiyor bilgili arkadaslar yardımcı olabilirmi şimdiden teşekkür. Ederim
Cevap: Borcu olan sayaca yeni abonelik verdiler
Öncelikle "borcu olan sayaç" ifadesi ile yola çıkarsak hukuki yönde ilerleyemeyiz. Borcu olan sayaç ya da daire değil ilgili kurum ile abonelik sözleşmesi imzalayıp o sayacı üzerine alan abonedir.
Elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet, vb bunları fiilen kimin kulandığına bakılmaksızın borçtan sorumlu olan tek kişi o sayacın yasal abonesidir. İlgili kurum kendi yasal abonesi dışında hiç kimseden hiçbir nedenle bu borcun ödenmesini isteyemez.
Elektrik işlekmesindeki görevlinin "borcu olan sayaca yeni abonelik veremiyoruz zaten" sözünün de hiçbir hukuki değeri yok. Siz daireyi bir ay önce aldığınıza göre 240 günlük okumadan kastınızın ne olduğunu da anlayamadım.
Bu durumda yapmanız gerekenler:
1- Bu 390 TL lik faturanın kimin adına çıkartılmış olduğunu kendi gözlerinizle görün. Sorup söylenene inanmayın, faturaya bakın.
2- Yine bu 390 TL lik faturanın neyin karşılığı olduğunu da (örneğin elektrik kullanım bedeli, sayaç bedeli, abonelik bedeli, güvence bedeli vb.) ayrıntısıla öğrendikten sonra bildirirseniz bir fikir yürütebiliriz.
İlk izlenimim bu paranın sizden haksız olarak tahsil edilmeye çalışıldığı yönündedir.
Cevap: Borcu olan sayaca yeni abonelik verdiler
Merhaba Ahmet bey konuyu dikkate aldığınız için Allah sizden razı olsun
En kısa sürede daha detaylı öğrenip size donucem simdiden teşekkür ederim iyi yıllar .