Phishing ile ilgili hakkımda açılan Ceza Davası
Merhaba değerli hukuki.net üyeleri ve avukatlar, öncelikle yeni yılınızı kutlarım :)
Başıma gelen ve geldiği günden beridir beni hasta eden bir konuda size danışmak istiyorum. Eğer bilişim hukuku konusunda uzman arkadaşlarımız var ise bilgi vermeleri ricamdır.
Bundan 9 ay önce bir veri merkezinden sunucu kiraladım ve içerisinde kişisel sitelerimi barındırıyordum. Bir gün önemli bir sitem hacklendi ve aynı gün veritabanı tablosundaki mail kaydından hackleyeni buldum mail üzerinden yazıştım neden böyle yapıyorsun suç değil mi dava edeceğim vs gibi, ilgili kişi ise muhtemelen sahte hesap idi ve dava et beni kimse bulamaz iz bırakmıyorum dedi. Sonra bu konuyu çok önemsemedim ve site yedeğini geri kurdum. Çünkü kim uğraşacak vs gibi düşündüm.
5 ay sonra adresime tebligat geldi ve x site hakkında soruşturma başlatıldığı bu konuda gerekli dökümanların iletilmesi istendi. Yalnız garip olan x site benim web sitem değildi. Sunucunun web paneline girip kontrol ettiğimde ilgili sitenin hesap olarak açılmış yani eklenmiş olduğunu gördüm. Açılış tarihini kontrol ettiğimde ise hacklendiğim tarihe ait olduğunu gördüm. Bu şahıs ilgili tarihte panele sızarak kendisine hesap açmış. TL/Kontör dolandırıcılığı yapıyormuş site üzerinden. Kart bilgilerini alıyor sisteme göre.
Tabi hemen yedeği logları vs çıkarttım ve indirdim. DVD ile de ifademe dahil ettim. Mail yazışmalarını da dahil ettim. Hatta iz sürerek bu phishing sitesine benzer aynı bilgileri içeren tüm sitelerin adreslerini, who is kayıtlarını, hackleyene ait üyelik profillerini vs çıkardım, 2 - 3 gün incelemeden sonra ne var ne yoksa bunlarıda ifademe dahil ettim. Gönderdim. Hatta kim olduğunu bile buldum diyebiliriz, daha öncede aynı phishing işini yapmış biri. onu da dahil ettim.
Aradan bir süre geçti ve şimdi başka bir şehirde geçen ay mahkeme görülmüş, ertelenmiş, ben sanık görünüyorum. Bana bu konuda tebligat vs gelmedi. E-devlet üzerinden öğrendim. Acaba şu andan sonra nasıl bir yol izlemem gerekiyor.
Aklıma takılanlar
Duruşmaya gitmeden işim nedeniyle bulunduğum şehirden ifadem alınsa olmuyor mu?
Ben her türlü bilgiyi logu sundum ana neden sanık olarak görünüyorum?
Sizlerin bilgisine muhtacım.
Teşekkürler.
Cevap: Phishing ile ilgili hakkımda açılan Ceza Davası
en azından bilgilendirme amaçlı yardımlarınızı bekliyorum. teşekkür ederim tekrar.