Bankanın sitesini taklit etmişler ne yapmalıyım?
Merhaba sabah facebook üzerinde bir sayfa çekiliş v.s. için adı gizli kalsın bir bankanın reklamını yapmış.Ben de tıkladım reklama beni bankayla alakalı olmayan ancak ilgili bankanın internet bankacılığı sayfasını birebir kopyalamış ve güvenlik sertifikası olmayan bir site karşıladı.Durumu ilgili bankanın müşteri hizmetlerine ilettim ama fazla kaale almadılar güvenmeyin v.s. dediler.Ben başka insanlar zarar görmesin diye ısrar edince kayıt oluşturdular ve inceleme altında olduğuna dair banka tarafından sms aldım.Sabah kontrol etmek için siteye tekrar girdim erişim şu an erişim engellenmiş ancak facebooktaki reklama tekrar tıklayınca farklı bir isim le tekrar yayınladığını görüp tekrar bankayı arayıp ilettim.Mesleğim icabı da bu işleri bildiğim için kişinin tüm bilgilerine ulaştım.Sizce yaptıklarım doğru mu? internet adresini yöneticiler onay verirlerse başka insanların başı ağrımaması adına paylaşırım.Teşekkürler
Cevap: Bankanın sitesini taklit etmişler ne yapmalıyım?
Sayın Üye;
Davranışınız takdire şayandır. Bu durumu zaten bankaya kayıt açarak bilirmişsiniz, bununla birlikte söz konusu durumu BİMER'e bildirmenizi öneriyorum.
İLGİLİ SAYFANIN(BİMER) LİNKİ:
https://www.bimer.gov.tr/