-
gürültücü komşu
merhaba
benim üst katımda oturan komşumla başım dertte. sürekli koşturan bir çocukları var ve bu durum artık çekilmez bi hal aldı. defalarca uyarmama rağmen gürültü devam ediyor. son uyarışımda komşum BIKTIM artık sizden dedi :) gürültüyü çeken ben mağdur ben bide utanmadan bıktım diyo. polisi aradım sikayet ettim zabıtaya şikayet edin dediler .neyse dedim belediyeye yabi zabitaya şikayet edeyim ve ettim de . su sekilde cevap geldi.
-Sayin ahmet ozkan,
262xx5 Numarali basvurunuz ile ilgili Zabita Mudurlugunce verilen cevap su sekildedir;
634 sayili kat mulkiyeti yasasi kapsaminda bina yoneticisinden daire ilgilisine noterden yazili ihtarname cektirmesini talep edebilir yine de durum devam ederse sulh hukuk hakimligine muracaat edilebilir.
sormak istediğim bizim bina da yönetici yok. bu ihtarnameyi ben çeksem olur mu ?
bu konuda ihtarname örneği var mı?
şimdiden teşekkürler.
-
Cevap: gürültücü komşu
İhtarnameyi kendiniz de çekebilirsiniz. İhtarname örneğini interretten kolayca bulabilir, kendi durumunuza göre uyarlayabilirsiniz. Durum devam ederse yapacağınız şikayet üzerine Kabahatler Kanunu 36 veya 37. maddeden 109 TL idari para cezası uygulanır. Kuşkusuz bu ceza yeterli değildir.
Tekrar devam etmesi halinde mahkemeden durumun yerinde tespit edilmesini isteyebilirsiniz.