Bilgim Dışında Açılan Abonelik
Merhabalar,
Hiçbir bilgim olmadığı halde kimlik bilgilerim kullanılarak adıma açılan Digiturk aboneliği yüzünden icralık durumdayım. İcraya verildikten sonra bilgilendirildiğim için hemen savcılıktan suç duyurusunda bulunup, icraya itirazda bulundum. Ancak 2 yılı geçmiş olmasına rağmen hala bir çözüm alabilmiş değilim.
Bu konuda yapmam gerekenler nelerdir? Tazminat davası açma hakkım var mı?
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Cevap: Bilgim Dışında Açılan Abonelik
Ortada bir sözleşme olmadığına göre veya olsa bile sizin imzanız olmadığına, icra takibine de itirazda bulunduğunuza göre bir sonuç alamazlar. Yapılacak olanı yapmışsınız.
Muhtemelen savcılık olayda bir suç unsuru görmedi ve takipsizlik kararı verdi ancak bu karar elinize geçmedi.
Tazminat davası için maddi ya da manevi bir zararınız olması gerekir ki, burada böyle bir durum görünmüyor.
Bence bırakın artık bu işin peşini.
Yanıtınız için teşekkür ederim.
Ancak tam olarak öyle değil. Şuan özel bir banka için iş başvurusu yaptım ve bu icra dosyasının kaldırılmasını ya da itiraz ettiğime dair evrak istediler. Evrakı temin edip gönderdim.
Hukuk bürosu ile bugün yaptığım görüşme neticesinde hala icranın itirazda olduğunu, 6-7 yıl daha sürebileceğini ve kurtulmak istiyorsam ödeme yapmam gerektiğini söylediler.
Görüştüğüm hukukçu hanım ise telefonda bana bağıra bağıra bir hal oldu ki sormayın gitsin.
Neden ödemem gerekli? diye sordum kendisine, kurtuluşun başka çaresi yokmuş. Siz olsanız ödermisiniz? diyorum, aldığım cevap şu: "insanların adına sahte çekler senetler yapıp ödetiyorlar siz yine iyi yırtmışsınız. İvedi kurtuluş ödemekte."
Bunun peşini neden bırakayım?
Ve bugün öğrendim ki savcı şikayetime takipsizlik vermiş. İşte bu kadar lanet bir hukuk sistemimiz var.
Alıntı:
ck61 rumuzlu üyeden alıntı
Ve bugün öğrendim ki savcı şikayetime takipsizlik vermiş. İşte bu kadar lanet bir hukuk sistemimiz var.
Hukuk bürosunda görüştüğünüz kişi her kim ise, takipsizlik verildiğini biliyor olmalı ki "ya tutarsa" diye sizi ikna etmeye çalışmış görünüşe göre.