Mirasçılık Belgesinde yazan tutarlar?
Öncelikle yardımlarınız için şimdiden teşekkür derim. E-Devlet sisteminde tesadüf eseri annemin üzerine bir mahkeme açıldığını gördük mahkeme mirasçılık belgesi istemi ve sonuçlanmış davada birsürü mirasçı bulunuyor ve mirası bırakan kişi Osmanlı Dönemince yaşamış davaya veren kişi cumhuriyet savcısı ve oda mirasçı gözüküyor yani akrabalarımızdan birisi yanlız kendisine ulaşamadık ve ulaşanlarıda beni rahatsız etmeyin gibi kelimeler kullanmış. ilgili mahkemeden dosya içeriğini aldık aynen şöyle;
Mahkememizce görülmekte bulunan Mirasçılık Belgesi İstemi istemi davasından yapılan açık yargılamasının sonunda ;
Gereği düşünüldü: : Davacı dava dilekçesinde özetle, murisi olan 25********* TC nolu AHMET'in vefat ettiğini bu nedenle miras paylarının gösterir veraset ilanımın çıkartılarak tarafına verilmesini talep ve dava etmiştir.
Davacı adına duruşma gününün bildirir davetiye tebliğ edilmiş. Davacı duruşmadaki beyanında dava dilekçesini tekrar ederek, mueis 01/07/1873 doğumlu AHMET'in annesi Kezban (Nazlım) birol'un annesi olan, kendisininde anneannesi olan Fatma Şimşek'in 2.ci eşi olan Murat Şimşek'in babası olduğunu beyan etmiş , dosya bütün haliyle bilirkişiye tevdi edilmiş, bilir kişi Sefer Bağrıyanık ayrıntılı raporunu ibrazz etmiştir.
diye devam ediyor ve mirası bırakanın çocuklarından başlıyarak günümüzde yaşayan mirasçılar tek tek listeleniyor akabinde:
Hüküm : Gerekçesi yukarda izah olunduğu üzere , Davanın kabulüne
Mirası bırakanın kimlik bilgileri yazıyor ve Ahmet'in evli ve çocuklu olarak vefatı ile terekesinin tamamı 531.062.784.000 pay kabul edilerek demiş ve anneme düşen pay ise 1.016.064.000 olarak gözükmekte.
Sorum ise şu bize ne kalmış ve nekadar kalmış onu öğrenmek istiyorum veya nasıl öğrenirim bu yazılan pay tutarlarından hiçbirşey anlamadım ? yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ederim...
Cevap: Mirasçılık Belgesinde yazan tutarlar?
Mirasçılık belgesinde mirasbırakanın bıraktığı mallar yazmaz. Mirasbırakanın ne malı olduğunu bilmiyorsanız ayrıca terekenin tespiti davası açmak gerekir. Annenize düşen miras payı 1.016.064.000/531.062.784.000 yani yaklaşık binde 2'den az bir tutar.
Eğer mirasbırakanın çok malı varsa binde 2 ancak o zaman bir anlam ifade edebilir.
Diğer mirasçılar mirası üzerine geçirmek isterlerse zaten sizin bir şekilde haberiniz olur.