Cevap: Evden tahliye tehtidi
Yardımcı olabilecek kimse yokmu?
Bir günde tahliye diye bir şey yoktur.
Kötü niyetli ev sahibi kiraların ödenmediği gerekçesiyle icra takibi yapabilir.
Ödendiğini yazılı belge ile ispatlamanız gerekir.
Yazılı belgeniz yoksa ikinci kez ödemek zorunda kalabilirsiniz veya 30 gün içinde ödemezseniz tahliye davası açabilir.
Tahliye davasını kazandığı zaman (bu da en azından 2-3 ay belki daha uzun sürer), sizi çıkarabilir.
Öncelikle tahliye edeceğini bildirmek tehdit suçu oluşturmaz.
Kaç adet yatak, baza, diğer eşyanın olduğu konusu ancak yazılı belge ile ispatlanabilir. Okumadan, dikkat etmeden imzalamış iseniz sonucuna katlanırsınız.
Kiranın banka aracılığı ile ödenmesi yasal zorunluluktur. Elden kira ödenemez, alınamaz. Daha kötüsü kira almadım derse ispat edemezsiniz. Whatbapp konuşma ve yazışmaları kiranın ödendiğine delil olamaz.
Hem kontrat yapıp hem de senet alması bu ev sahibinin kötü niyetli olduğunu açıkça ortaya koyuyor.
Hem ev sahibinin hem de emlakçının istesek bir iki gün içerisinde tahliye ederiz demesi ellerinde kontrat yaptığınız sırada diğer evraklarla birlikte kargaşaya getirilirek sizlere imzalatılmış olan bir tahliye taahütnameniz olduğunu düşündürüyor.
Evi kiralarken nelere imza attınız? Fark etmeden bir tahliye taahütnamesi imzalamış olabilir misiniz? Yoksa kesinlikle imzalamadınız mı?
Ev sahibiniz yerine geldiğiniz (evden çıkan) arkadaşınıza 333 TL depozitosunu geri ödedi ise sizden istemesi normaldir. Ödemedi ise de bu 333 TL yi sizin evi paylaştığınız arkadaşlarınıça ödemeniz gerekir. Ancak profilini çizdiğiniz karakterde daha doğrusu karaktersizlikte bir ev sahibinin evden ayrılan kişiye 333 TL ödemiş olabileceğini hiç sanmıyorum.
Üzülerek belirtiyorum ki, bu yartlar altında uyuşmazlık halinde ev sahibinin eli sizden daha güçlü görünüyor.