Eğitim Nedeniyle Tayinin Reddine İtiraz

3 yıldır Zabıt Katibi olarak İzmir Adliyesinde çalışıyorum. Başka bir şehirde 2014 yılında bir bölüm okuyorum. Okulum 2. öğretim. Harcırah yatırdım. Tayin istedim ancak tayinim reddedildi. 
Tayinimin reddine itiraz etmek istiyorum. Okulum mesai saatinden sonra başlıyor. İdare mahkemesine dava açarken dilekçemde neleri eklemem gerekir?

Cevap: Eğitim Nedeniyle Tayinin Reddine İtiraz

hiç mi bilen yok arkadaşlar lütfen bir şey yazın çok ihtiyacım var tayinim çıkması lazım

Cevap: Eğitim Nedeniyle Tayinin Reddine İtiraz

Değerli Kardeşim, Meslektaşım,
Ben de emekli bir zabıt katibiyim. Adalet Bakanlığı Memur Nakil Yönetmeliği'nin öğrenim durumu nedeniyle başka yere atanabilmesini düzenleyen 27. maddesi, 2013 yılında çıkartılan ve adı geçen Yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair Yönetmeliğin 6. maddesi hükmü gereğince yürürlükten kaldırıldı.
Bu durumda talebinize ilişkin takdir yetkisi tamamen idarenin elinde. Onlar da uygun görmemişler.
İdarenin kendi personeli üzerinde tasarruf yetkisi bulunmaktadır. Bu yetki keyfi ve mutlak olmayıp kamu yararı ve hizmet gereği ile sınırlıdır. Demek ki, hizmetinize atanmak istediğiniz yerde değil bulunduğunuz yerde ihtiyaç duyuluyormuş.
Bu nedenle idarenin hukuka aykırı davrandığının iddia edilebilmesi mümkün değil. İdari yargının yetkisi de idari işlemlerin hukuka uygun olup olmadığının denetlenmesi ile sınırlı olduğuna göre idare mahkemesinden olumlu bir sonuç alabileceğinizi hiç sanmıyorum. Saygılarımla.