VARLIK ŞİRKETİNİN telefonla arayıp tehdit etmesi
merhaba, yeni üye olduğum için başlığı yanlış kateogride açmışsam affola.. Biraz önce 2012 den kalma kredi kartı borcumu 2014 yılında satın alan varlık şirketi beni aradı ve banka kayıtlarında yer alan ailemin bulunduğu adrese hacze çıkacaklarını ve annemi babamı arayacakları şeklinde tehditler yağdı.. meselenini özeti budur..
-öncelikle annemi ve babamı ararmaya kalkarlarsa buna hakları mı? böyle bişey yaparlarsa herhangi bir hukuki yola gidebilir miyim?
- ikinci olarak da, geçen yıl ikamet adresimi başka bir şehirde yaşadığım için zaten değiştirmiştim.. hacze çıkılsa bile 5 yıl önceki banka kayıtlarında yer alan ailemin ikamet adresinde haciz yapabilirler mi?
Cevap: VARLIK ŞİRKETİNİN telefonla arayıp tehdit etmesi
adres kayıt sisteminde antalya da gözüktüğüm halde(hatta son referandumda antalya da oy kullanmıştım), icra dairesi varlık şirketinin talebine göre hacze çıkabilir mi? icra dairesinin adres araştırması yapması gerekmez mi?
- ailemi arama hakları var mı? bunu yaparlarsa gidebileceğim herhangi bir hukuki yol var mı? sorulardan sadece birini de cevaplasanız olur..
Bankacılık kanununa göre bankaya yeni adres yazılı olarak bildirilmedikçe bankaya bildirilen adrese yapılan tebligat ve işlemler geçerlidir.
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Bankacılık kanununa göre bankaya yeni adres yazılı olarak bildirilmedikçe bankaya bildirilen adrese yapılan tebligat ve işlemler geçerlidir.
yusuf bey cevap yazdığınız için teşekkür ederim..
şu an muhattabım banka değil varlık şirketi, varlık şirketine e-mail yoluyla güncel adresimi gönderirsem bile yine de eski adresime tebliğ yapma ve hacze çıkma hakları olur mu?