Haksız maaş kesintisi ve Harcırah talebi
5 yıldır aynı kurumda çalışıyorum. 2013 yılında zorunlu tuttuğu bir eğitime katıldım ücretini kurum karşıladı. Aldığım belgenin bana verdiği yetki ile beni çeşitli illere göreve yolladı. Şimdi kurum benden karşıladığı eğitim ücretini 500 TL olarak talep ediyor ve maaşımdan kesileceğini söylüyor. İtiraz etmek için ne tür bir yol izlemeliyim. Ayrıca beni göreve yolladığında bana harcirah ödemedi 5 yılda en az 100 gün harcirahım vardır. Bu harcirahları nasıl talep edebilirim.
Cevap: Haksız maaş kesintisi ve Harcırah talebi
Ne değişti de işvereniniz sizden bu eğitim ücretine bağlı 500tl isteme hakkını gördü ?
Cevap: Haksız maaş kesintisi ve Harcırah talebi
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Ne değişti de işvereniniz sizden bu eğitim ücretine bağlı 500tl isteme hakkını gördü ?
aynı eğitimi bu yıl ücretli vereceğini duyurdu. Eğitime yeni katılan çalışanlardan rıza ve ödeme tahütnamesi alarak eğitimi verdi. Bize yapılan açıklamaya göre o kişiler 'önceden ücret ödenmiyodu almadınız' deyince adalet olsun diye bize de 4 sene önceki eğitime istinaden fatura çıkarmışlar. Yalnız hiç bir zaman bizden ne sözlü ne yazılı bir onay alınmadı.