Iş sözleşmesi, kidem tazminati
01.06.2013-16.07.2014(1 yıl iş sözleşmesi) A şubesinden B şubesine yazılı tayinle 16.07.2014-16.07.2016(2 yıl iş sözleşmesi),aradaki 3 ay yazılı sözleşmem olmadan sigortam ödendi maaşımı aldım, 27.10.2016-27.10.2018(2 yıl iş sözleşmesi) olmak üzere 5 yıldır çalışıyorum.
1. Benle birden fazla belirli süreli iş sözleşmesi yapıldığından belirsiz süreli iş sözleşmesine dönmüş müdür?
2. İş veren sözleşme bitim tarihinde benim kusurum dışında sözleşme yapmakdan kaçınıp işten çıkartırsa kıdem tazminatı hakkım olur mu ?
Cevap: Iş sözleşmesi, kidem tazminati
Belirli süreli iş sözleşmesi, esaslı bir neden olmadıkça, birden fazla üst üste (zincirleme) yapılamaz. Aksi halde iş sözleşmesi başlangıçtan itibaren belirsiz süreli kabul edilir. Esaslı nedene dayalı zincirleme iş sözleşmeleri, belirli süreli olma özelliğini korurlar.
Sözleşme belirli süreli olsa dahi, kıdem tazminatı hakkı olur. Belirli süreli sözleşmelerde sadece ihbar tazminatı söz konusu olmaz.
Cevap: Iş sözleşmesi, kidem tazminati
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Belirli süreli iş sözleşmesi, esaslı bir neden olmadıkça, birden fazla üst üste (zincirleme) yapılamaz. Aksi halde iş sözleşmesi başlangıçtan itibaren belirsiz süreli kabul edilir. Esaslı nedene dayalı zincirleme iş sözleşmeleri, belirli süreli olma özelliğini korurlar.
Sözleşme belirli süreli olsa dahi, kıdem tazminatı hakkı olur. Belirli süreli sözleşmelerde sadece ihbar tazminatı söz konusu olmaz.
ilgiliniz için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla işveren sözleşme bitse bile ben istemeden kusurum dışında beni ihbar ve kıdem tazminatı ödemeden çıkartamıyo.