İcrada bilgisayar haczedilir mi?
Merhaba , borç babamın üzerine(banka borcu) o evde olmadığında veya olduğunda geldiklerinde sırasıyla yapacakları işlemler nedir? Google'da avukatı içeri almama konusunda öneriler var, herhangi birşeye imza atmamam konusunda tavsiyeler var bilgisayar haciz edilebiliyor mu eğer geldiklerinde hacze tabii eşya bulamazlarsa bundan sonra işlemler nasıl devam ediyor 1.kez geldikten sonra evde bulunmama durumunda ne yaparlar rica ediyorum beni bilgilendirirseniz sevinirim.İyi akşamlar
Cevap: İcrada bilgisayar alınıyor mu? Biraz bilgilendirebilirmisiniz ?
Bilgisayar elzem bir eşya olmadığı için haciz edilebiliyor diye biliyorum. Mesela buzdolabına, çamaşır makinesine haciz koyamıyorlar. Tabi bunlardan iki tane yoksa evde.
Herhangi bir taahhütname imzalamadıysanız icraya gelemezler. İmzalamadığınıza eminseniz ve icraya gelen olursa memurları eve almayın. Zaten böyle bir şey olduğu yok.
Mesela benim binlerce borcum var. Ama herhangi bir taahhütname imzalamadığım için icra gelmiyor.
İlginiz için teşekkür ederim borç dediğim belirtmemişim banka borcu 10 bin civarındaymış eve gelip kağıda 3 gün içinde ödenmesi gerekiyor ödenmezse polis ve çilingirle gelinecek diye tükenmez kalemle yazı yazdılar dosya no falan yazıp verdiler sonrada gittiler durum böyle şuan
Telaş yapma. Korkutmaya çalışmışlar.
Dediğim gibi herhangi bir taahhütname imzalamadıysan icra falan gelmez. Eğer icraya gelirlerse polisle gelmek zorundalar. Yanlarında bir polis memuru yoksa kesinlikle eve almıyorsun. Geldikleri gibi geri giderler. Polis memuru ile gelirlerse icraya o zaman yapılacak bir şey kalmıyor.
Evdeki elzem malzemelere haciz koyamıyorlar. Mesela buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi bildiğim kadarıyla tv'de bunun içinde bunlara haciz koyamıyorlar. Tabi evde bunlardan iki tane yoksa varsa birine haciz koyarlar. Bilgisayar elzem bir eşya olmadığı için direk haciz koyarlar.
10 binden daha fazla borcu olanlar var kardeşim. Bir şey yapamıyorlar. Mesela benim binlerce borcum var. Ama bir yere taahhütname imzalamadığım için eve icra falan gelmiyor.
Avukat arkadaşlarda bilgisayar konusunda ve diğer sorularım konusunda aydınlatırsa memnun olurum iyi akşamlar
Bilgisayar borçlu babanıza ait ise haczedilebilir evet.
Avukat arkadaşlar kafam karıştı beni aydınlatırmısınız lütfen. Babam 3 bankayla icralık bunlar e devlette 18/04/2017 ,21/06/2017, 29/09/2017 tarihli olarak icrada(açık) gözüküyor fakat bize 3 bankayla ilgili herhangi bir tebligat gelmedi ilk icra tarihinden beri gelen giden tebligat veren yok fakat sadece son 29/09/2017 tarihli icra ile ilgili eve gelip kapının önünde kendilerince evraklar falan doldurdular sonrasında tükenmez kalemle kağıda 3 gün içerisinde ödemeniz gerekiyor aksi halde polis ve çilingir ile hacze gelinecektir dosya numarası yazıp gittiler ve avukatla görüşün yapılandırın dediler. Benim anlamadığım diğer bankalar önce tarihli olmasına rağmen neden icra ile ilgili tebligat göndermiyor ve hacze gelmiyorda sadece son icralık geliyor ve dediklerimi yapıyor bugün 4. gün gelen giden olmadı haciz için gelecekler mi gelmeyecekler mi korkutmayamı geldiler muamma beni bilgilendirirmisiniz rica etsem.
Öncelikle şu "Avukat arkadaşlar" hitabınızı değiştirmelisiniz.
Alıntı:
istli rumuzlu üyeden alıntı
Avukat arkadaşlar kafam karıştı beni aydınlatırmısınız lütfen. Babam 3 bankayla icralık bunlar e devlette 18/04/2017 ,21/06/2017, 29/09/2017 tarihli olarak icrada(açık) gözüküyor fakat bize 3 bankayla ilgili herhangi bir tebligat gelmedi ilk icra tarihinden beri gelen giden tebligat veren yok fakat sadece son 29/09/2017 tarihli icra ile ilgili eve gelip kapının önünde kendilerince evraklar falan doldurdular sonrasında tükenmez kalemle kağıda 3 gün içerisinde ödemeniz gerekiyor aksi halde polis ve çilingir ile hacze gelinecektir dosya numarası yazıp gittiler ve avukatla görüşün yapılandırın dediler. Benim anlamadığım diğer bankalar önce tarihli olmasına rağmen neden icra ile ilgili tebligat göndermiyor ve hacze gelmiyorda sadece son icralık geliyor ve dediklerimi yapıyor bugün 4. gün gelen giden olmadı haciz için gelecekler mi gelmeyecekler mi korkutmayamı geldiler muamma beni bilgilendirirmisiniz rica etsem.
Borçlu mütemerrit arkadaş,
Anladığım kadarıyla üç icra takibi de ayrı ayrı kesinleşmiş görünüyor.
Borcu kapatmaz veya alacaklı ile başka şekilde anlaşmazsanız alacaklı vekilinin keyfi ne zaman isterse, programı ne zaman müsaitse o zaman hacze gelebilir.
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Borçlu mütemerrit arkadaş,
Anladığım kadarıyla üç icra takibi de ayrı ayrı kesinleşmiş görünüyor.
Borcu kapatmaz veya alacaklı ile başka şekilde anlaşmazsanız alacaklı vekilinin keyfi ne zaman isterse, programı ne zaman müsaitse o zaman hacze gelebilir.
Merhaba dediğim gibi tebligat gelmedi nasıl keyfi ne zaman isterse geliyor onu anlamadım. Ayrıca en eski icra tarihi üzerinden 8 ay geçmiş bu kadarmı müsait olamaz