Maliye Bakanlığından Gelen Tebliğ Zarfı
Merhaba,
Bu işler maalesef benim için çok karışık.Ne neden oluyor anlamıyorum.Bir süre önce askerlik şubesine gittim.6 aydır asker kaçağı olduğumu söylediler.Bunu zaten biliyordum.Okulu bırakmıştım ve askere gitmeden yapmam gerekenler vardı.Neyse gittim ve askerliğimi yapmak istediğimi söyledim.Beni hastahaneye yolladılar.Sağlık kurulu raporu beni 1 sene sonrasına sevk etti.Şubedeki memur askerliğini yaparsan para cezasını ödemezsin demişti.Şu an 1 sene sonrasına sevk edildiğim halde bugün elime Balıkesir vergi dairesinden bir tebliğ zarfı geldi.Neden bunu yaptılar anlamıyorum ama 132 tl para cezası olduğu yazıyor.ASK.P.CEZA.
53 KARAR NO.Şimdi bu olayda ben ne yapabilirim ? Ben şu an İstanbul'da oturuyorum.Parayı yukarıda yazan vergi dairesine ödeyiniz yazmışlar.132 TL ödemek için Balıkesir'e mi gideceğim ? 7 gün içinde ödenmezse haciz gelecek diyor.Hey Allah'ım ya neyimiz var ki alacaklar.
Şimdi arka sayfada da şöyle bir ifade var ;
Ön sayfada yer alan mecburiyetlere riayet etmediğiniz takdirde , 6183 sayılı Amme alacaklarının tahsil usülü hakkında kanunun 55,58,60,111 ve 114 üncü maddeleri hükümlerine göre ;
diye devam edip altına haciz , hapis cezası ile ilgili 4 madde sıralanmış.Yukarıdaki madde sayıları acaba önde mi yazarsa bu maddeler geçerli ? Çünkü ön sayfada 53 karar no yazıyor.Hukukçu abilerim yardımlarınızı bekliyorum.Ben daha 21 yaşındayım Balıkesir'de okuyordum o dönem başıma gelenler bunlar şimdi İstanbul'dayım ne yapacağım.
Cevap: Maliye Bakanlığından Gelen Tebliğ Zarfı