Kazadan sonra sigorta şirketine dava açmak
Merhaba,
3 Aralık akşamı %100 karşı tarafın suçlu olduğu bir motosiklet kazası yaptım. El bileğim kırık ve boynumda ufak kırık bulunuyor. İnternette gördüğüm kadarıyla yaralanmalı kazalarda sigorta şirketinden tazminat alabiliyormuşuz fakat yaşım 19 ve ben bir yerde çalışmıyorum ve hastane masraflarıda babamın sigortası üzerinden karşılandı. Bu şartlar altında karşı tarafın sigortasından tazminat alabilmem mümkün mü? Böyle dava açmış arkadaşlar var mı? Alabilirsem tahmini olarak ne bir tazminat alabilirim?
Cevap: Kazadan sonra sigorta şirketine dava açmak
Ne kadar rapor aldınız? Yani işgörmezlik raporunuzda kaç gün (ay, yıl vs) çalışamaz raporu aldınız. İki tür tazminat talebiniz olabilir birincisi maddi tazminat yani uğradığınız ekonomik zarar, ikincisi ise kaza nedeniyle uğradığınız acı üzüntü vs. manevi tazminat...
Cevap: Kazadan sonra sigorta şirketine dava açmak
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Ne kadar rapor aldınız? Yani işgörmezlik raporunuzda kaç gün (ay, yıl vs) çalışamaz raporu aldınız. İki tür tazminat talebiniz olabilir birincisi maddi tazminat yani uğradığınız ekonomik zarar, ikincisi ise kaza nedeniyle uğradığınız acı üzüntü vs. manevi tazminat...
Hastaneden çıkarken acilden aldığım 11 günlük rapor mevcut ve tekrar kontrole gittiğimde aldığım 2 haftalık rapor mevcut fakat ben çalışmıyorum. Sadece manevi tazminat davasından alacağım miktar ne kadar olabilir? Tahmin yürütebiliyor musunuz?