Haciz Karari Olmadan Yapilan Kesinti
Babam emekli maasini aldigi bankaya ait bir kredi karti kullanmaktaydi.Kalp krizi gecirdi,odeme guclugu cekti ve karti iptal oldu.Buraya kadar bir sorun yok.Biz Istanbulda ikamet ediyoruz.Ankarada icra dosyasi acilmis borc sebebiyle ancak icra haciz karari cikmamis dosyadan,dosya daha cok yeni.Ama banka kendi basina her ay 400 tllik kesinti yapiyor maastan.Bankayi ve banka avukatini aradim.Banka avukati emekli maasindan haciz karari olmadan kesinti yapilamaz diyor ama banka kabul etmiyor.Borcunuz bize,biz keseriz parayi diyor.Bugun baska avukatlarla gorustum.Hepsi ayni seyi soyluyorlar,haciz karari olmadan,muvafakat olmadan kesinti yapilamaz.Ne yapmaliyiz lutfen yol gosterin cok zor durumda kaldik.Ayrica Biz Istanbuldayken,neden ankaraya dosya acilmis anlamadik.Simdiden cok tesekkurler
Cevap: Haciz Karari Olmadan Yapilan Kesinti
Banka hesabı emekli maaşı olarak görünmüyor olabilir. Emekli maaşını başka bankanın hesabına aktarsanız ne olur acaba diye düşünmeden edemedim...
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Banka hesabı emekli maaşı olarak görünmüyor olabilir. Emekli maaşını başka bankanın hesabına aktarsanız ne olur acaba diye düşünmeden edemedim...
Babam bankadan promosyon almisti.Gecen sene sanirim.Bu promosyon sadece emeklilere odenen bir para oldugu icin bu hesabin emekli maas hesabi oldugu buradan kanitlanmazmi acaba?Hesabi tasimayi bende dusundum ama kredi karti borcu sebebiyle maas blokeli oldugundan e devletten tasima islemi yapamadik
Kredi sözleşmesinde ödemelerin maaştan/hesabından kesinti yapılarak gerçekleştirilmesine muvaffakat verilmiş olabilir öncee bunu öğrenmek lazım, tüketici hakem heyetine şikayet edin isterseniz ordan çıkacak karara göre yol alırsınız.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Kredi sözleşmesinde ödemelerin maaştan/hesabından kesinti yapılarak gerçekleştirilmesine muvaffakat verilmiş olabilir öncee bunu öğrenmek lazım, tüketici hakem heyetine şikayet edin isterseniz ordan çıkacak karara göre yol alırsınız.
Babam haftalar once bankadan sozlesmelerin bir ornegini rica etti.Banka vermemekte israrci.Sizin sozlesmeyle isiniz bitti,ne yapicaksiniz sozlesmeyi diyor.Dun yazili olarak bankadan sozlesmeyi gormek istedigimize dair faks cektik.Bakalim cevap gelecek mi.Peki eger muvaffakat hakkinda da 2 farkli gorus aldim.Biri borcun icraya dustugu tarihten once imzalandiysa gecersiz diyor oteki de muvaffakat iik 83/aya gore gecersiz diyor.Hatta yargitay karari var.Ne yapmaliyiz bilmiyorum acikcasi
Dedim ya tüketici hakem heyetine müracaat edeceksiniz.
Alıntı:
Alıntı:
Dedim ya tüketici hakem heyetine müracaat edeceksiniz.
Tesekkur ederim cevabiniz icin
Yön AVM olan borcumdan dolayı SGK emekli maaşımdan kesilmesi için aylık 400 TL tutarında muavkatname verdim 2017 yılında fakat 2 adet dosyan varmış ve bu muavkatname yi 2 dosyama işlemiş avukat ve aylık 800 TL kesilmeye başladı buda beni yoruyor geriye 500 TL kalıyor maaşımdan icra dairesiyle görüştüm ben 400 TL için verdim nasıl 800 TL kesinti oluyor diye icra dairesi avukat akıllılık yapmış 2 dosyaniza 400 400 işlemiş dedi şimdi
1 sorum ben bu muavkatname yi avukatın ofisinde verdim icra dairesine gitmedik geçerli olurmu
2 sorum geçerli olursa nasıl iptal edebilirim böyle bir hakkım varmı