Haneye teşebbüs sayılır mı ?
Dün akşam başıma gelen olayı anlatacağım. Gece saat 1 sularında 2 ev arkadaşımla balkonda oturuyordum. Karşı binadan bir adam terasına cıkıp cok ses yaptıgımızı söyledi bizde kusura bakmayın diyip oturmaya devam ettik. Sesimizi alçaltmamıza ragmen 5 dakika sonra tekrar terasa çıkıp küfürler etmeye başladı ve ardından bize taş fırlattı.En son öldürmek ile tehdit etti biz de sogukkanli davranıp karsılık vermedik. Ben bugun sikayet edicem fakat bu adam ne kadar ceza alır ne icin şikayet edicem bilmiyorum. Bana yardımcı olur musunuz ?
Cevap: Haneye teşebbüs sayılır mı ?
Haneye teşebbüs diye bir suç yoktur.
Haneye tecavüz diye bilinen suçun mevcut kanundaki karşılığı "Konut Dokunulmazlığını İhlal" olup, bu kişinin yaptığı fiil bu suçu da oluşturmaz.
Kişinin küfürleri nedeniyle hakaret, tehdit sözleri nedeniyle tehdit suçunun oluşup oluşmadığına bakılmalıdır.
Ancak bu fiillerden dolayı ceza alsa bile sabıkası yoksa büyük ihtimalle ertelenecektir.
Ayrıca şikayetçi olmanız halinde o da sizden şikayetçi olacaktır. Can sıkıcı bir dava süreci ile bir gece yaşadığınız stres aylar boyu sürecektir. Dolayısıyla hakaret ve tehdidin ne kadar ciddi olduğuna bakarak değerlendirmekte fayda vardır.