memurluk ve 2. el eşya satma hakkında
merhaba arkadaşlar bır kamu kurumunda çalışıyorum maddi bır konuda sıkıntıya girdim be nedenle elimdeki bilgisayar yazıcı tablet vb elektronik birkaç eşyayı İnternet'e satmak istiyorum bu ek iş veya ek gelir görülebilir mı devlet memurluğa bir etkisi olur mu yardımcı olacak bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim
Cevap: memurluk ve 2. el eşya satma hakkında
arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum lütfen yardımcı olur musunuz bu konu şu durumda benim için çok önemli
Cevap: memurluk ve 2. el eşya satma hakkında
Kullanmak için bir araba alıp bir süre kullandıktan sonra bunu satarsanız ticaret yapmış olmazsınız.
Ancak ikinci el araba alıp satmayı tekrarlarsanız ticaret yapmış olduğunuz gibi aynı zamanda gelir vergisini beyan etmezseniz vergi cezalarıyla karşılaşırsınız.
Aynı şey burada da geçerli. İkinci el elektronik eşya alıp satmak ticaret yapmak demektir, vergi mükellefi olursunuz.
Evinizdeki birkaç eşyayı para ihtiyacı için satarsanız ticaret yapmış sayılmazsınız.
Bunun kesin bir sınırı yok. Kendinize samimi bir şekilde sorun, para kazanmak için bir şeyler alıp satıyor muyum? Yoksa kullanmak için aldığım şeyleri şimdi ihtiyaç nedeniyle satıyor muyum?