Kömür kazanlı  merkezi ısıtma sistemin de yakıtı parasını  ödemeyen kat maliki ve  pay ölçer konusu

Merhabalar,105 daireli bir sitede yöneticiyim,bulunduğumuz ilçede doğal gaz yok,bu sene kömür kazanlı merkezi ısıtma sistemi kurduk,ayda 150 tl yakıt parası toplama kararı aldık genel kurul da,fakat 1 daire sahibi ısı pay ölçer olmadığı için ben bu yakıt parasını ödemem diyor ve 4 aydır da ödeme yapmıyor,şimdi sorum doğalgaz olmayan bir bölgede ısı pay ölçer koyma zorunluluğumuz varmı?Kömür kazanlı bir sistemde ısı pay ölçeri nasıl koyacaz ve tahsilatını nasıl yapacağız?Ve bu kat malikinin bu yakıt parasını ödememe gibi bir lüxü varmıdır,ne yapmam gerekiyor saygılar.

Cevap: Kömür kazanlı  merkezi ısıtma sistemin de yakıtı parasını  ödemeyen kat maliki ve  pay ölçer konusu

Güncel, lütfen bir yanıt  bekliyorum yetkililerden

Cevap: Kömür kazanlı  merkezi ısıtma sistemin de yakıtı parasını  ödemeyen kat maliki ve  pay ölçer konusu

Doğalgaz için de payölçer zorunluluğu kaldırıldı.
Yönetici bu kat maliki aleyhine icra takibi yapabilir.

Çok  teşekkür ederim bilgilendirme için.

Alıntı:

Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı

Doğalgaz için de payölçer zorunluluğu kaldırıldı.
Yönetici bu kat maliki aleyhine icra takibi yapabilir.

Peki bu durumda aidatların nasıl paylaştırılması gerekiyor ? en üst katta oturan bir komşum ısınamadığı için evinde petek büyütmüş. Yönetici bu arkadaşımıza dava açacağını söylemiş.

Yakıt, kat malikleri arasında başka şekilde olmadığı takdirde arsa payına göre paylaşılır.
Arsa payları eşitse, tüm daireler eşit öder.

Merhaba,
yeni yerden istmali sitede kömürlü merkezi sistem kurulursa pay ölceri yani kalorimetre takmak mecburiyeti varmi kanunca?
Müteahhit projeye ve benim sözlesmeme göre isi pompasi takicakdi ama takmadi ve kömür kazani yerlestirdi ve pay ölcer takmadi.
Simdi de yönetim benden 11 bin lira kömür oarasi istiyor. Ben daireyi daha henüz teslim almadim bitmedigi icin.
Yazlik olarak kullanicam. Yanit yakit yakmicam.
Yönetim benden kömür parasi istemesi kanuna uygunmu? Veya pay ölcer takilmasi mecbur ise ben sadece 30% ödememmi gerekiyor.
Fikir verirseniz sevinirim. Tesekkürler.