Yargıtayın RED-ONAMA Kararı yazması Ne Anlama Geliyor?
Selamlar arkadaşlar.Müşteki olduğum bir davada hakim baskıyla bilerek sanığa beraat verdi.Sanık Belediye başkanı ve siyasilerden mahkemeye baskı yaptırdı.Karara ben ve savcı itiraz ettik.Dosyada üç ayrı suçtan yargılanıyordu.Dosya yargıtaya gitti.Yargıtay dosyayı incelemiş ve RED-ONAMA olarak gözüküyor.Arkadaşlar bu ne anlama geliyor?Bir kısımı onama bir kısımı bozma mı demek oluyor?
Cevap: Yargıtayın RED-ONAMA Kararı yazması Ne Anlama Geliyor?
Dosyanın Bazı Maddelerini Onamış Bazı Maddeleri red etmiş Dosyayı görmek gerekir.
Alıntı:
muratmurat1 rumuzlu üyeden alıntı
Dosyanın Bazı Maddelerini Onamış Bazı Maddeleri red etmiş Dosyayı görmek gerekir.
Sayın Murat ben sanırım soruyu yanlış sormuşum.Yargıtay sonucu RED-BOZMA diyor.Karar alenen hukuka aykırıydı.Hakim baskı altında kalarak karar vermişti.Ben hakimi HSK ya şikayet etmiştim.Hakimi bu karar neticesinde görevden almışlardı.Yargıtay savcısının görüşü,temyiz eden savcının temyizi süre yönünden reddedilmesi yönünde görüş bildirmişti.Benim temyize her hangi bir görüş bildirmemişti.Acaba bu RED-BOZMA konusunda savcılığın temyiz talebi red,benim temyiz talebim bozma sebebi olarak yorumlanabilir mi?
Sayın Metehan dediğimiz gibi Dosyayı görmeden yorum yapmak yanlış olur
Kimin Temyizini bozmuş kimin Temyizini onamış belli olmaz
Bazen E Devlet te bozma diyor gelen dosyada bozma onama oluyor