Cevap: Sahte banka sitesi üzerinden dolandirilma
Gereken şeyleri zaten yapmışsınız. Paranızı geri almanız ise çok zor. Çünkü tamamen sizden kaynaklı bir hatadan dolayı bu olay gerçekleşmiş. Bankalar zaten her gün mesajla uyarıyor ''Sahte sitelere bilgilerinizi girmeyin diye'' . Adamlar parayı çekip harcamışsa geçmiş olsun , geri almanız imkansız. Para hala hesapta ise mahkeme kararı sonrası alırsınız zaten.
Sahte banka sitesi üzerinden dolandirilma
Facebook üzerinden birebir aynı x bankasının sitesine girilerek müşteri no ve şifre yolu ile girdim giriş şifresi geldi ancak girişim olmadı ben durumdan şüphelenerek hemen x bankasının telefonumdaki uygulaması yolu ile hesaplarımı kontrol ettim hesabımdan isimleri şubeleri belli iki kişiye yine aynı x bankasına (aynı banka)param havale edilmiş derhal müşterisi olduğum x bankasının müşteri hizmetleri kayıp çalıntıya bağlanarak işlemin tarafıma ait olmadığını bildirdim bununla ilgili dilekçe gönderdim ertesi gün savcılığa başvurdum banka sürekli olarak başvurumun inceleme aşamasında olduğunu söylemekte sonucun ne zaman çıkacağı meçhul kendim bazı ilişkileri kullanarak detaylı araştırma yaptığımda havale yapılan hesapların bloke edildiğini ve havale tutarının birinin tamamen hesapta olduğu birinden ise yaklaşık 600 tl gibi bir rakamın çekildiğini öğrendim şuan hesaplar blokeli kendi hesabımı da ben bloke ettirdim bankacı arkadaşlar paramın en azından çekilmeyen yani büyük kısmının yatacağını söylemekte bir avukat ise dava açmadan asla alamayacağımı söylemiştir düşüncelerinizi öğrenmek isterim Saygılar..
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
Evet haklısınız hata benden kaynaklandı ancak başıma gelene kadar bende bu insanlar nasıl kanıyorlar böyle şeylere derdim ancak başıma geldi..henüz bir mahkeme söz konusu değil savcılık şikayetim var avukat ise bankaya dava açmadan alamayacağımızı söylemekte asıl öğrenmek istediğim bankaya dava açmadan zaten halihazırda erken davranarak karşı tarafların hesapları bloke edilmiş ise ve büyük kısım para orada durduğuna göre banka parayı iade etmeyebilir mi ? merak ettiğim bu cevabınıza teşekkür ederim..
- - - Updated - - -
Cevap: Sahte banka sitesi üzerinden dolandirilma
Beşer şaşar. Çok üzmeyin kendinizi. Bir mahkeme kararı olmadan banka bir hesaptaki paraya dokunamaz. Yani örnek veriyorum siz Ahmet'e 15.000 TL gönderecektiniz fakat bir yanlışlık yaptınız(sizden kaynaklı) ve parayı Mehmet'e gönderdiniz. Bankayı aradınız böyle böyle dediniz. Mehmet'in rızası olmadan banka hiçbir şekilde Mehmet'in hesabına müdahale edemez. İşleminizdeki problem ancak banka sisteminden kaynaklı ise banka müdahalede bulunabilir. Neden böyle derseniz ? Paranın gittiği hesaptaki adam bunun bana elden borcu vardı şimdi parayı almak için böyle yapıyor derse siz böyle böyle bir şey olmadığını nasıl kanıtlayabilirsiniz ? Doğal olarak kanıtlayamazsınız.
Paranızı almanızın tek yolu bir savcılık ya da mahkeme kararı. Geçmiş olsun.