Site Kapalı Otoparkına LPG'li Araç Alınmaması
İyi günler. Arama motorunda aradım ancak bir sonuç bulamadım.2 yıldır oturduğum 273 daireli sitede "sözde" alınan bir karar sonucu LPG'li araçlar kapalı otoparka alınmayacakmış. Sözde diyorum sebebi şöyledir;
Site yönetimi "otoparkta yangın söndürme sistemi yok" diyerek bir karar almış, maliklere yazılı tebliğ edilen bir durum söz konusu olmadan sadece asılan bir duyuru(yazı) sonucu araçları otoparka almayacaklarını belirtmişler. Araçların LPG'li olduğunu anlamak için de üzerinde kimlik bilgilerimiz yazan araç ruhsat fotokopilerini istiyorlar.. . Ayrıca, site yönetimi,sitemiz yeni kurulduğundan son derece amatörce ve -araştırdığım kadarıyla- kanuna da aykırı bir genel kurul yapılarak seçilmiştir. Halihazırda bu konu ile ilgili de devam eden bir dava varmış başlarında ve sulh hukuk mahkemesi davayı asliye hukuka sevk etmiş. Site yönetim planımızda LPG'li araçlar için bir madde yok, 634 sayılı kat mülkiyeti kanununda da böyle bir madde yok ancak LPG'li araçların kapalı otoparkları kullanamayacağına dair bir kanun var. Benim sorum şunlardır;
1) Böyle bir kanun olsa da usulsüz seçilen site yönetimi yazılı tebligat yapmadan ve gerekçe göstermeden bu yasağı koyabilir mi?
2) Bu karara karşılık nasıl mücadele edilmeli, mücadele sonucunun başarılı olma ihtimali nedir?
Teşekkürler.
Cevap: Site Kapalı Otoparkına LPG'li Araç Alınmaması
Alıntı:
seyranari rumuzlu üyeden alıntı
...
2) Bu karara karşılık nasıl mücadele edilmeli, mücadele sonucunun başarılı olma ihtimali nedir?
Herhangi bir yonetim olmasa dahi, şu bahsettiğiniz kanun nedeniyle,
Alıntı:
seyranari rumuzlu üyeden alıntı
...ancak LPG'li araçların kapalı otoparkları kullanamayacağına dair bir kanun var.
Öyle bir davadan LPG li araçların kapalı otopark alanına parkedilebilmesini sağlayabilecek bir mahkeme kararı alabilme ihtimaliniz SIFIRDIR
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Öyle bir davadan LPG li araçların kapalı otopark alanına parkedilebilmesini sağlayabilecek bir mahkeme kararı alabilme ihtimaliniz SIFIRDIR
Teşekkürler. Bu durumda aracımı park edebilmek için yapacak başka bir şey var mı hocam? Bu karar karşı nasıl bir yol izleyebilirim dava açmadan..
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
"Kat malikleri anagayrimenkulün bütün ortak yerlerine, arsa payları oranında,
ortak mülkiyet hükümlerine göre malik olurlar." 634 sayılı kat mülkiyeti kanununda şöyle maddeler var, ne bileyim hocam bir çıkış yolu arıyorum zira yönetimin hakkaniyetli olduğunu bilsem koyma der koymam.
Yönetim olsada olmasada tartışmalıda olsa ne olursa olsun kanun açık.Yönetimin durumunu ileri sürerek(alakalı şeylerde değil zaten) yasanın aksini uygulamata zormak mümkün değil.