şans oyunu ikramiye tahsil etme

arkadaşlar merhaba. öncelikle yanlış ya da uygunsuz konu açtıysam simdiden özür dilerim. 
yakın bir zamanda şans oyunlarının birinden(milli piyango idaresine ait) 400.000 TL ye yakın bir ikramiye kazandım. Parayı henüz tahsil etmedim ancak uygun bir yolla nasıl tahsil ederim onu da bilmiyorum. henüz kimseyle paylaşmadım bu durumu o yüzden önce parayı almak istiyorum. internetten araştırdığım kadarıyla önce gidip noterden bileti garantiye aldırmak gerekiyormus sanırım ama bankaya gidip banka müdürü ile görüş diyenler de vardı. ankara'ya milli piyango idaresine gitmek istemiyorum çevresinde çok fazla çakallar geziyor diye yazılar okudum.  en uygun,güvenli ve yasal yol nedir arkadaşlar ? 
yardım için şimdiden teşekkürler.

Cevap: şans oyunu ikramiye tahsil etme

Hayırlı uğurlu olsun. 
Gidin MP bölge müdürlüklerinden birinden çek alın bankaya hesabınıza geçsinler. 400 bin liranın nesine noter tasdiki ettireceksiniz? Sanki milyonlarca dolar!

valla hocam ilk defa böyle bir şey geliyor başıma o yüzden acemiyim biraz :) miktar ise kimine göre çok kimine göre az tabiki ama şu an benim için milyonlar değerinde. 
şimdi herhangi bir MP idaresine gidiyorum tek başıma , oradan bana çek veriyorlar , çıkıp herhangi bir bankada hesap açtırıp çeki bozduruyorum ? Doğru mu hocam yoksa parayı hesabıma idare içinde mi geçiyorlar ?

Siz de kusura bakmayın. Aslında az para sayılmaz tabi. Ancak bugünlerde kulağımız milyon dolarlara alışkın olduğundan azmış gibi geldi bana. :)
MP idaresine sağ salim bileti teslim ederseniz hiçbir sorun olmaz. Kimseye söylemeyin. Borç ya da bağış isteyeceklerden uzak durun. :) Tekrar hayırlı uğurlu olsun.

hocam çok teşekkür ederim yardımınız için

Sayın karavelioglu, peki miktar +1 milyon TL olunca nasıl bir yol izlenmeli? Aklımda şöyle bir şey yapmak var; bir bankanın şube müdür veya müdür yardımcısına gidip ismimin gizli tutulmasını isteyip, protokol imzalayıp, ikramiye tutarını adıma açılan blokeli bir hesaba yatırılmasını isteyeceğim, daha sonra bankaya vekalet verip blokenin kaldırılmasını isteyeceğim. 
Sizce bu yol ile yaparsam herhangi bir sorun çıkma olasılığı var mıdır? Ve ismimin gizli tutulmasını sağlamak için ne gibi bir şey(anlaşma vs.) yapabilirim?
Şimdiden teşekkür ederim.