Karşılıklı davada benim davam reddedilirse ne olur?
Merhaba ben eşime boşanma davası açtım kendisinin Facebook'tan yazışmalarının ekran görüntülerini aldım. elimde Ayrıca birbirimizde Yaztığımız bu konu hakkındaki WhatsApp konuşmalarının ekran görüntüleri de var Kendisi bütün her şeyi kabul ediyor. Beni evden koymadan önce de 10 yaşındaki oğluma başkasıyla konuştuğunu söyledi ama aramızda hiçbir şey olmadı da dedi. Bunun üzerine Beni evden kovdu Ben de gidip boşanma davası açtım ikisini beraber el ele tutuşurken gören şahidim de var Geçen gün cevap dilekçesi vermişler ve bana karşı dava açmışlar dava dilekçelerinde Benim hiçbir suçlamamı kabul etmiyorlar. Karşılığında benim evime bakmadığımız iddia etmişler pazara markete gitmediğimi misafirliğe gitmediğimi misafir kabul etmediğimi onu sosyal hayattan soyutladığımı iddia etmişler. benim sürekli iş değiştirdiğimi Sebat etmediğimi bunun için ailesinin bize baktığını söylemişler Ama tam tersi ben evlendikten sonra 5 yıl kendi adıma sigortalı çalıştım son 5 yılını da normal sigortalı olarak çalışıyorum Oysa Kendisi bu süreç içinde 8 tane iş değiştirdi. 10 yaşında oğlum var onun derslerini ve okulunu hiç ilgilenmediğimi söylemişler ki öyle bir şey yok onunla ilgili yaptığım bir sürü şeyin kanıtı resmi belge olarak var ailesinin evinde beş kuruş kira almadan oturduğumuzu söylemiş. Ama bu kadar şeyi yazarken WhatsApp'taki kendi konuşmalarından bir tane bile bir şey bahsetmemiş en acı olanı da cinsel anlamda bir sürü şey için ben onu zorlamışım defalarca zorladığım için o da bunu kabul etmemiş ben kendi davasında onun beni daha önce birkaç kişiyle daha aldattığını ona söyledim O da bunu kabul etmesine rağmen demişler ki Madem bunu biliyordu neden ondan boşanmadı? benim boşanmamamdaki neden evliliğimizi Kurtarmak ve onu çok sevmem. Madem öyle ben bu kadar cinsel anlamda ona kötülük yapmışsam o neden gidip boşanma davası açmadı?
Ben ona yüz bin liralık manevi tazminat davası açtım o da bana 100 bin maddi 100.000 manevi tazminat davası açmış
Sorularım şunlar
Böyle bir durumda mahkeme açıldığında ilk benim davam mı görülür yoksa hakim iki davanın beraber görülmesine mi hükmeder
Benim davam bitmeden onun davası dikkate alınır mı
Ben Facebook WhatsApp ve şahitlerle bu olayı kanıtladığını da boşanma gerçekleşir mi
Teşekkür ederim.
Cevap: Karşılıklı davada benim davam reddedilirse ne olur?
İki dava birleştirilir.
Mevcut veya beklenen menfaatleri boşanma yüzünden zedelenen kusursuz veya daha az kusurlu taraf, kusurlu taraftan uygun bir maddi tazminat alabilir.
Boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevi tazminat olarak uygun miktarda bir para alabilir.
Eğer çok zengin değilseniz bu rakam 100.000 TL mertebesinde olmaz.
Benim elimde Facebook'tan onun yaptığı mesajlaşma ve benim onunla yaptığım ve aldatmayı kabul ettiği yazışmalar var. Ayrıca elele tuttuklarını gören şahidim de var. Hakim öncelikle buna bakmaz mı?
Karşı dava demek iki davanın birlikte görülmesidir. Öncelikten kastınız benim davam görülsün, o kabul edilmezse diğer dava görülsün ise, bu şekilde olmaz. Karşı dava, davalının da benzer talepleri olduğu anlamına gelir. Karşı dava açmasaydı, hak ettiği halde tazminat talep edemezdi.
İki tarafın kusurlarına bakılıp karşılaştırma yapılacak. Kusursuz veya diğerine göre az kusurlu olana maddi tazminata hükmedilecek. Manevi tazminat için ise kişilik haklarına saldırı niteliğinde eylem bulunup bulunmadığına bakılacak.
Peki benim bu delillerime göre sizce nasıl bir karar verir hakim?
Sadece sizin delillerinizle değil karşı tarafın bu konudaki savunmaları delil ve tanık ifadelerine de bakacaktır.
Dosyanın tamamını görmeden bir şey söylemek doğru olmaz.
WhatsApp'ta beraber konuşmalarımızda Bütün her şeyini kabul ediyor zaten Ayrıca elele tutuştuğunu gören kahve içtiğini gören tanığım da var bunun için sormuştum
Burada dikkatinizi çekmek istediğim bir konu var.
Madem biliyordu veya öğrendi neden Boşanma Davası açmadı?
Eşler Kusur durumunu öğrenip 6 ay sürede Dava açmamış ve tekrar bir araya gelinmiş ise AFETMİŞ sayılır
Sayın Hocam ATEŞKAN Konusunda uzman olduğu için yanılıyor da olabilirim.
Bunu benim için mi sordunuz karşı taraf için mi
Alıntı:
seninleolmak rumuzlu üyeden alıntı
Bunu benim için mi sordunuz karşı taraf için mi
Sayın seninle olmak konu sizle alakalı
ben kendi davasında onun beni daha önce birkaç kişiyle daha aldattığını ona söyledim O da bunu kabul etmesine rağmen demişler ki Madem bunu biliyordu neden ondan boşanmadı? benim boşanmamamdaki neden evliliğimizi Kurtarmak ve onu çok sevmem.
yazmış olduğunuz beyana göre kusur tespitinde eşlerin olaydan haberi varsa 6 ay süre geçtiğinde af etmiş sayılır diyor Yasa Koyucu