mesela bayanla evlendik
bayandan söyle bir yazı aldık
evlendiğim eşim olan şu adamdan parasal olarak maddi manevi beklentim yoktur diye.
bir forumda sordum da
bu yok hükmündeymiş mahkeme ciddiye almıyormuş
ne kadar doğru?
Printable View
mesela bayanla evlendik
bayandan söyle bir yazı aldık
evlendiğim eşim olan şu adamdan parasal olarak maddi manevi beklentim yoktur diye.
bir forumda sordum da
bu yok hükmündeymiş mahkeme ciddiye almıyormuş
ne kadar doğru?
Kendi aranızda yapmış olduğunuz sözleşmenin Hukuken geçerliliği yoktur.
Yarın diyebilir ki baskı altında imzaladım
Bunun için Malınız mülkünüz var ise Evlenmeden önce Mal ayrılığı veya Mal Rejimi sözleşmesini Noterden yaptırın
Tehdit ve hakaret dışındaki konularda öğrendikleriniz sizin için hayret verici olabilir.
Mesela size ilginç bir şey daha söyleyeyim.
Diyelim ki eşinizle anlaşmalı boşanmaya karar verdiniz. Notere gidip anlaşmalı boşanma protokolü yaptınız.
Sonra hakimin karşısına çıktığınızda hakim her ikinize de soracak. Bu protokolü kabul ediyor musun diye.
Eğer ikinizden biri kabul etmiyorum derse, noterin de, noterde atılan imzaların da hükmü yok.
Sadece mal ayrılığı rejimi sözleşmesiyle evlendikten sonra elde edilen mallara ortak olma engellenebilir.
Bunun dışında tazminat, nafaka gibi konularda önceden yapılan sözleşme geçersizdir.
bu nasıl çelişki bu nasıl paradoks? siz diyelim organlarınızı bağışladınız ve imzayı attınız vefat ettiniz ve son olarak birinci derece yakınınıza organlarınız soruldu. ben bağışlanmasını istemiyorum derse sizin bağışlamanızın bi hükmü yoktur. aklıma bu geldi. böyle bir çelişki nasıl olabilir?
Anlaşmalı boşanmada hakimin her iki tarafı bizzat dinleyip hür iradeleriyle şartları kabul ettiğini görmesi lazım.
Hakim huzurunda kabul etmezse, önceden baskıyla kabul etmiş sayılıyor.
En iyisi boş senet imzalatacaksın :) ama konu evlilik ise yine bir kılıfına uydurur geçersiz saydırırlar .evlenmeden boşanmayı düşünüyorsanız , en iyisi evlenmemek.