Ev Sahibi Kirayı 1 Yıldır Elden Alıyor Ne Yapmam Lazım?
Kontratı yaptiktan sonra kirayı elden istedigini söyledi makbuz istedim makbuza gerek yok aramizda lafi mi olur dedi.Ben karşı çıkıp kira kontratına "... tarihli kira "yazıp ay ay imza atmasını sağladım.Ev sahibi bu yolla vergi kaçırıyormuş ama banka veya ptt ödemesine yanaşmıyor bu zamana kadar aramız bozulmasın,bizi evden çıkartmasın diye her ay evine gidip kira verdim ama kontrat otomatik yenilendikten sonra oğlum evlenecek ocakta çıkın diye annemi aradılar ben aradığımda mal sahibi ben değilim oğlum dedi ki sözleşmeyi oğluyla degil kendisiyle yaptik ama simdi sorumlu değil gibi davranıyor.Yani güvenim inanılmaz sarsıldı evlerine gidip yüzlerini görmek istemiyorum kirayi nasıl yatirabilirim mayista evi bosaltacagimi söyledim.Tasinmak icin para biriktirmeye çalışıyoruz çok zorlanıyoruz.Bu durumda,
*kirayı elden vermemek için ne yapabilirim? tartismak muhatap dahi olmak istemiyorum cok yalanlarını yakaladım.Uzun süre oturmak istiyordum 2 oğlu bekardi baska evlerimde var evlendirirsem oraya otururlar size ellemeyiz dedi ama öyle olmadı.
*kira kontratindaki tarih ve imza kirayi ödediğime ispat için yeterli midir?
*Mayis 2018 de çıkarsak ekim 2018 de bitecek olan kontrat süresindeki kira bedellerini talep edebilir mi ?Yani sözlü olarak oğluyla anlaşmam yeterli midir?
Yardımcı olduğunuz için şimdiden cok teşekkür ederim..
Cevap: Ev Sahibi Kirayı 1 Yıldır Elden Alıyor Ne Yapmam Lazım?
Emlakçı olarak cevaplayayım.
Kiranız 500 liranın altındaysa elden ödenebilir fakat 500 lira üzerindeyse banka veya ptt den ödenmesi zorunludur.
Görevli memurlar kapı kapı gezip kirayı elden mi bankaya mı ödüyorsunuz diye kiracılara soruyorlar..
Elden alan ev sahiblerine para cezası kesiliyor.
Kontratın arkasına imzalattırdınız kira bedelleri yeterli olur.
Kontratınız bitmeden evden çıkmak istediğinizde (1 ay öncesinden ev sahibine bildirip) kontratınızı iptal edip varsa senetlerinizi alıp evi tahliye edebilirsiniz.