Müşterek tapulu arsadaki eve diğer hisse sahibi mütahitle anlaşamama
25 sene önce arsa aldık ev yaptık. Sonra imar geçince yanımızdaki ve bahcemiz dediğimiz yeri belediye müşterek tapu olarak göstermiş. Yıllar sonra arsa sahibi geldi ve bu arsa iki ev arasında kör bi yerde satıcam alın dedi sonra gitti müteahhide sattı. Müteahhid üç yıldır gidip geliyor anlaşalım diye. Üç dairemize karşılık iki tane ev veriyor. Biz istemiyoruz anlaşmak. Müteahhid yerine bize satsın dedik satmadı 400.000 verin satayım dedi. Simdi de mahkemeye vericem dedi diğer hisse sahibide anlaşmam diyordu oda sanırım anlaşmış. Beni mahkemeye verse ben evimi ne satmak istiyorum ne vermek istiyorum. Mahkemede nasıl engellerim yerini satmıyor nasıl alabilirim diğer dava sürerken izalei suyu davası mı açayım. Toplam arsa 258 m2 bizim evi yaptığımız ve tapudaki yerimiz 83 m2 müteahhidin 80 ve geriye kalan 90 95 m2 si diğer hisse sahibinin. Ben ne yapmalıyım evim elimden gitmesin satılmasın açık artırmayla ya da başka birşeyle.
Cevap: Müşterek tapulu arsadaki eve diğer hisse sahibi mütahitle anlaşamama
KArşı tarafın mahkemeye veririm dediği zaten izalei şuyu davası ,
ortaklardan birinin artık ortak olmak istememe hakkı var sonuçta.
Arsa 258mt 2 , eğer sizin evinizin oturduğu alan kadarı bölünebilir bir parsel değilse,
258 mt2 nin tamamı tek parça olarak satışına karar verilir. Ev için ayrı bedel arsa için ayrı bedel belirlenir ve açık arttırma yoluyla satışa çıkar.
Ortak hissedarsanız ve ortaklardan biri de satacağım diyorsa ve dava açarsa, sizin satmak isteyip istemediğiniz sorulmaz.
Cevap: Müşterek tapulu arsadaki eve diğer hisse sahibi mütahitle anlaşamama
Bizim arsada evimiz var demistim. Diğer arsalardan bölünmesine karar veremez mi yani ayrılmasına. Bizim ev dışında kalan yer iki ev arasındaki bahçeden başlıyor yol kenarında L seklinde gibi. Bahcemizi biz satin almak istiyoruz kalanını mahkeme bölelim diyemez mi öyle bi ihtimal yok mu