menfaat sağlama suçuna grer mi ?
1_benim akrabamın komşusuyla yaşadığı gürültü sorunu kötü bir hal alınca savcılığa verip şikayetçi oluşundan sonra
2- şikayet edilen kişiler evi belirli bir süre terk edip( şikayetinden vazgeçirme amaçlı oldunu düşünüyor) sonrasında bu sebebten aıçağı dava ile ilgilenmemesi sebebiyle dava açılmamış takipsizlik alınca
3_sonasında şikayet edilen kişiler bu akrabama dava açıyor üstelik evi boş bıraktık diyerek oturamadık hikayesiyle bu menfaat suçuna girer diye düşünüyorum çünkü ttamamen aldatma ve kandırma amaçlı şikayetini geri alsın gibi düşünceyle ve kötü niyetli bir davranış biçimi saygılar
Cevap: menfaat sağlama suçuna grer mi ?
Menfaat sağlama suçu dediğiniz nedir anlayamadım ama sırf evi boş bıraktıkları için bir tazminat alamazlar.
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Menfaat sağlama suçu dediğiniz nedir anlayamadım ama sırf evi boş bıraktıkları için bir tazminat alamazlar.
tesekkür ederim davadan çıkar sağlamak amaçlı hukuki boyutunda boş bıraktık hikayesi ama öncesinde akrabamın şikayet verdiği gözüküyor bunu vazgeçirtmek için evi terk etmişlersonrada ilk şikayet edenin takipsizliğini öğrenince dava açmak haksız yere tamamen kötü niyetli
Menfaat sağlama suçu ile hangi suçu kastettiğinizi anlamış değiliz.
Evi bir süreliğine boşaltıp, sonra şikayet edenlere "sizin yüzünüzden boşaltmak zorunda kaldık, maddi kaybımızın tazminini talep ediyoruz." diye dava açan kişi herhangi bir suç işlemiş değildir.
Eğer haksız nedenle dava açmışsa, bunun yaptırımı dava reddedildiğinde yargılama giderlerini ödemesidir.
Dava kabul edilirse, zaten haklı nedeni var demektir.
Anlattığınız şekliyle bu kişi tazminata hak kazanamaz. Ancak haksız yere açtığı dava yüzünden de bir ceza almaz.