Cevap: Banka ile olan dava
1)Tebligat her an gelebilir zaten siz internetten takip etmiş durumdasınız.
2)Karşı vekalet ücretini her halükarda ödeyeceksiniz.
3)Mahkeme harcını geri alamazsınız.
Bu işten 2bin TL den az olmayan bir miktarla çıkacaksınız gibi duruyor.Esenlikle..
Öncelikle cevabınız icin teşekkür ederim yaptigim araştırmalar kadariyla bu durumda ödeyeceğim karşı vekalet ücreti 990 tl tutarinda olacağını duymuştum nasil 2bin tlden asagi çıkamam geriye kalan giderler bu kadar yüksek tutarmı anlayamadim.. Dosya gectigimiz ekim ayının 17sinde islemden kaldırıldı henüz 3 ay gecmedi bu durumda da tebligat yapiliyormu acaba
Bence davanızı bir an önce yenileyin. Ayrıca tüketici mahkemeleri harca tabi değildir. Ödediğiniz tutar gider avansıdır. Kaybetmeniz halinde gider avansından arta kalan miktar varsa geri alabilirsiniz. Yine karşı tarafın avukat vekalet ücreti olan 990 TL de size yüklenir.
Tesekkurler yanitiniz icin.. Davayı yenilemek istemiyorum zamanında elzem olan bir konuydu artık luzumuda kalmadı.. Bu sekilde sonuclanıp neyse üzerime düşen ödeyip bitsin istiyorum.. Benim davaya tüketici mahkemesi sıfatiyla asliye mahkemesi baktı bu aaüt tarifesinde belirtilen 990 tl miktarin degismesine engel degildir umarım.. Herkes farklı bise söylüyor insan bi noktadan sonra tiksinti duymaya başlıyor..
'' İl ve ilçe tüketici hakem heyetleri nezdinde sunulacak hizmetlerde, hizmete konu işin değerinin % 12’sinden aşağı olmamak üzere. Ancak hizmete konu işin değeri maktu ücretin altında ise hizmete konu işin değeri kadar.. ''
Aaut dediğiniz avukatlık asgari ücret tarifesinde ilgili madde sanırım bu.
Hayır hakem heyeti ile ilgili bir konu değil ödemekte olduğum konut kredisini düşen guncel faiz oranlarina göre yapılandırma talebime olumsuz yanit veren bankaya dava açmıştım.. Durusmalara katilamadim 2 durusma gerceklesti 17.10.2017 tarihinde yapılan 2. durusmadan sonra e devletten baktigimda dosyanin islemden kaldırıldığı yazmakta.. Bu sürecte dava actigim ilden tayin oldum adres değişti tebligat gelmedi büyük olasılıkla davayı kaybettim.. Benim merak ettiğim şey şu bu tarz durumlarda 3. ayın dolduğu gün hakim kararı verir ve dosya açılmamış sayılir deniyor (dava yenileme talebi olmadigini varsayarak) bana tebligat 3. ay bitimindeki hakim kararindan sonrami yollanir yoksa benim davam neticelendi bitti de ben adresim degisti diye tebligat alamadigim icin bilemiyormuyum..
Davaya tuketici mahkemesi sifatiyla asliye mahkemesi bakmisti boyle bir olayda odenecek vekalet ucreti nedir ve bana nasil bildirilir icraya konmadan
Baş agrittim saygilarimla..