Çocuğumun babasında kalmasını istemiyorum
Merhaba 1.5 yıl önce boşandım.ocak ayında 4 yaşına girecek bir oğlum var yaptığımız protokolde 4 yaşından sonra babasında kalma hakkı doğuyor.Fakat oğlum henüz konuşamıyor ve kendini ifade edemiyor Bakırköy ruh ve sinirde düzenli olarak psikiyatra ve testlere gidiyoruz ,babasıyla görüşmeside ne yazıkki düzenli değil. Kısa zaman sonra babası evleniyor. Evleneceği kadın elli yaşlarında çocuğu olmayan biri.Bende bu durumda oğlumu yatılı olarak vermek istemiyorum en azından kendini ifade edene kadar çünkü yaşadığı şeyleri Allah korusun en ufak bir azarı yada şiddeti bana anlatamaz şu durumda. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim çok tedirginim
Cevap: Çocuğumun babasında kalmasını istemiyorum
Bu endişelerinizi eski eşinizle paylaştınız mı? O ne diyor?
Elinizde "Eski eşimin evleneceği kadın ya çocuğumu azarlarsa" düşüncesini destekleyecek bir veri var mı? Yoksa bu sadece bir kuruntu mu?
Mesela benim aklıma şöyle sorular geliyor:
Eski eşiniz sizinle inatlaştığı için mi çocuğu yatılı alacak, yoksa onunla zaman geçirmek istediği için mi?
Eski eşiniz çocuğunuzu yeni evlendiği eşiyle bırakıp, kendi başka yere mi gidecek?
Eski eşinizin yeni evlendiği eşi çocuğa sempatik görünerek eşinizin sevgisini kazanmak yerine neden çocuğa kötü davransın?
Cevap: Çocuğumun babasında kalmasını istemiyorum
Eski eşim çocuğu bırakıp gider zaten şu andada halasına yada babaannesine bırakıyor zaten görüşme düzeni diye birşey yok her akşam alkol kullanımı var bu arada.benim tedirginliğim oğlumun konuşamaması dil gelişimi normal olan bir çocuk olsa içim rahat yollayacağım zaten. Bir taraftanda oğlumun babasının annesini aldattığı kadınla aynı evde hafta sonuda olsa kalacak olması düşüncesi var ama aslolan oğlum keşke konuşabiliyor olsaydıda bende bu satırları yazmasaydım 🙁