Suan esimle esimin acmis oldugu aldatmaya dayali cekismeli bir bosanma davasi icindeyim 10 aylik bir cocugumuz var ben elimden geldigi kadar davayi uzatmak ve velayeti sadece annesine degil ortak velayet seklinde olsun istiyorum me yapmam gerekir
Printable View
Suan esimle esimin acmis oldugu aldatmaya dayali cekismeli bir bosanma davasi icindeyim 10 aylik bir cocugumuz var ben elimden geldigi kadar davayi uzatmak ve velayeti sadece annesine degil ortak velayet seklinde olsun istiyorum me yapmam gerekir
Davayı uzatmak işinize yaramaz. Zaten dava sürdükçe annesi ile kalacak.
Ortak velayet yeni uygulanmaya başlanan bir kavram. Ancak bunun için her iki eşin anlaşarak talepte bulunması ve ileride aralarında bir sorun çıkmayacağına dair hakimi ikna etmesi gerekir.
Küçük yaştaki çocuğun velayeti anneye verilmesi doğaldır.
Hele aralarında büyük anlaşmazlıklar olan anne baba için ortak velayet imkansız.
Aslinda ayrilmak istemedigim icin davayi uzatmak istiyorum o sekilde de dilekce verdim ama velayet kismi kafama cok takiliyor annesinde kalmasina razi olamiyorum
Aldattıysanız ve kesin olarak kanıtlanabiliyorsa boşanmamak gibi bir lüksünüz yok. davayı uzatmak istemeniz anlamsız. 10 aylık bir çocuğu annesinden aldınız diyelim annesinin eksikliğini hissettirmeyecek misiniz? kaldı ki kadın kusurlu olsaydı dahi alamazsınız. ne tedbiren ne kesin olarak boşandığınızda böyle bir şansınız yok. sıfırın altında yani.tavsiyem gidip anlaşmalı boşanıp velayetle ilgili görme hakkınızda iyileştirme yoluna bakın. uzun dava seanslarıyla ne kendinizi ne mağdur olmuş eşinizi yormayın boşa. elinizde sadece bu koz var. koz dediğimde 3-4 celse sürüp sonunda hüsranla ayrılacağınız bir dava süreci..
En azından okula başlayana kadar annede kalması kesin gibi.
Annesi ile medeni bir ilişki kurarak çocuğun aranızdaki problemlerden etkilenmemesini sağlayın.