Evi kendi üzerime almak istiyorum.
Öncelikle herkese merhaba ... Başlığı pek doğru attığımı düşünmüyorum , o yüzden olayı kısaca anlatayım . Babam ile beraber yaşıyorum ve babam kredi çekip , ev alıp üzerime yapmak istiyor ve bu evden üvey kardeşlerime pay vermek ve onlara hak ilan ettirmek istemiyor . Hukuki olarak ne yapmam gerek , onlara bu işten herhangi bir hak ilan ettirmemek için?
Cevap: Evi kendi üzerime almak istiyorum.
Eğer krediyi babanız kendi adına çekip evi sizin adınıza alacaksa,herhangi bir şey yapmanıza gerek yok . Çünkü babanızın diğer çocuklarının da sizin kadar miras hakkı vardır. Kendilerine miras olarak en az saklı payları kadar miras kalmamışsa, size dava açarak o işin iptalini sağlayabilirler.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Eğer krediyi babanız kendi adına çekip evi sizin adınıza alacaksa,herhangi bir şey yapmanıza gerek yok . Çünkü babanızın diğer çocuklarının da sizin kadar miras hakkı vardır. Kendilerine miras olarak en az saklı payları kadar miras kalmamışsa, size dava açarak o işin iptalini sağlayabilirler.
Nasıl bir iptalini sağlayabilirler ki? Evi bana bağışlasa veya sattığını gösterse vesaire
Bir kişinin mirası üzerinde tüm çocuklarının eşit hakkı vardır.
Bazı mirasçılardan mal kaçırmak amacıyla yapılan işlemler, kişi öldüğünde dava konusu yapılabilir.
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Bir kişinin mirası üzerinde tüm çocuklarının eşit hakkı vardır.
Bazı mirasçılardan mal kaçırmak amacıyla yapılan işlemler, kişi öldüğünde dava konusu yapılabilir.
Cevabınız için teşekkür ederim fakat hala bu konuda aydınlandığımı düşünmüyorum . Ben bu mal varlığımı nasıl üzerime alırsam üvey kardeşlerimin hak ilan etme şansları kalmıyor bunu öğrenmek istiyorum.
Alıntı:
birgeriikiileri rumuzlu üyeden alıntı
Cevabınız için teşekkür ederim fakat hala bu konuda aydınlandığımı düşünmüyorum . Ben bu mal varlığımı nasıl üzerime alırsam üvey kardeşlerimin hak ilan etme şansları kalmıyor bunu öğrenmek istiyorum.
Bu malvarlığı size değil babanıza aitse, babanız vefat ettiğinde kardeşleriniz bunun onlardan miras kaçırmak için yapıldığı iddiasıyla dava açabilir.
Mirasçısı olan diğer kardeşlerinize de yakın değerde bir şey vermedikçe babanız öldüğünde hak iddia ederler ve kazanırlar.