Babamın borcundan dolayı eve haciz bildirisi
Herkese merhaba,
Ben 17 yaşındayım, babam sorumsuz birisi olduğu için sürekli borç yapıyor ve bu borçlarda hep kumar, iddia vb.. şeylerden kaynaklanıyor. Bu borçları yapmakla kalmayıp birde işten çıkıyor çalışmıyor, bizimle iletişim sağlamıyor sadece anneme pişman olduğunu söylüyor fakat geçmiştede de gördüğümüz için güvenimiz hiç yok. Üstelik daha 5 ay öncesinde bize 10 bin TL ödetti ve hala akıllanmadı bu sebeplerden dolayı annem babamdan ayrılmaya karar verdi. 3 gün önce eve icra kağıdı geldi fakat ev bize ait değil evin tapusu dedemin üzerine (dedem hala hayatta) fakat icra memurları evdeki eşyalara el koyabilirler mi ?
Ben ve abim (26 yaşında) ne yapacağımızı bilmiyoruz. Abimin kenarda 10 bin lira civarında parası var fakat bu olay sürekli olduğu için bu borcu ödemek istemiyoruz, babamın hapis cezası almasını istiyoruz bu mümkün mü ?
Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Babamın borcundan dolayı eve haciz bildirisi
Babanızın ikamet adresi olması sebebiyle eve hacze gelebilirler, ancak zorunlu ev eşyalarını almazlar. 2 buzdolabı varsa mesela, birini alırlar. Babanız veya siz borcu ödeme taahhüdü verirseniz ve ödemez iseniz kısa bir süre hapis söz konusudur. Eğer babanızın borçları ile başa çıkamaz halde iseniz, bir avukattan profesyonel yardım alın; bazı yöntemler önerebilir. buradan paylaşmam; zira avukatlar bu bilgiler vesilesi ile geçim sağlıyor.
Cevap: Babamın borcundan dolayı eve haciz bildirisi
Sevgili kardeşim,
1)İlk olarak tez elden annenin boşanma davası açmasını tavsiye ederim,eğer avukat tutacak maddi durumunuz yoksa adli yardımdan faydalanabilirsiniz,ordaki avukatlar size ücretsiz bir şekilde avukatlık yapacaklardır.
2)Tapu dedenizin üstüne olduğunu için sizi evden tahliye edemeyecekleri gibi annen abin ve senin kişisel eşyalarına el koyamazlar,sadece alacakları karşılayacak şekilde tv buzdolabı vs gibi ortak eşyalara el koyamazlar.Baban için en mantıklı olan şu anda geçici bile olsa bir iş olması ki haczi maaşına yapabilsinler.
3)Eğer evde şiddet var ise şikayete bağlı olarak savcılığa şikayet edebilirsiniz,bir ihtimal aile içi şiddet ve kumara yatkınlıktan hapse girebilir ayrıca hakaret suçundan savcılığa başvurabilirsiniz.