Cumhurbaşkanı Avukatları Davadan Çekilmişlerdir.Şahsıma Ceza Verilebilir mi?
Arkadaşlar CB hakaret iddiasıyla TCK 299.Maddesi gereği yargılanıyordum.CB Avukatları dosyadan çekildiklerine dair dilekçe vermelerine rağmen hakim bana ceza verdi.
Hakim ceza vermeyi kafaya koymuş olmalı ki ne anlatsam hiç oralı olmadı.Hakime CB affettiği ve davalardan çekildiği için bu suçlardan yargılanan gazeteciler Ertuğrul Özkök ve Cengiz Çandar berat etmişlerdir.Ben de beratimi talep ediyorum dedim.Hakim şahsıma dönerek açılan dava kamu davasıdır avukatlarının davadan çekilmeleri önemli değildir dedi.Buna rağmen bana hapis cezası verdi ve daha sonra HAGB ye çevirdi.Benim sorularım şunlardır;
1-CB davadan çekilmesine ve kendisine yapılan hakaretleri affetmesine rağmen hakimin şahsıma ceza verme yetkisi var mıdır?
2-Hakkımda verilen ceza HAGB ye çevrilmiştir.Ağır ceza mahkemesine İtiraz etsem bu ceza iptal edilebilir mi?
Saygılar sunarım.
Cevap: Cumhurbaşkanı Avukatları Davadan Çekilmişlerdir.Şahsıma Ceza Verilebilir mi?
Cumhurbaşkanına hakaret suçu şikayete bağlı suç değildir. Resen kovuşturulur.
Dolayısıyla sayın Cumhurbaşkanı avukatları aracılığı ile şikayeti geri alsa da yargılama devam eder.
Diğer iki gazeteci hakkındaki kararın gerekçesine bakmak gerekir.
Yani onların ifadelerinde hakaret yerine eleştiri olduğu, sizin ifadenizde eleştiri sınırlarını aştığı bir durum olabilir.
Ya da onların ifadeleri Cumhurbaşkanı seçilmeden önceki döneme aitse, affetmek işe yarar.
Cevap: Cumhurbaşkanı Avukatları Davadan Çekilmişlerdir.Şahsıma Ceza Verilebilir mi?
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Cumhurbaşkanına hakaret suçu şikayete bağlı suç değildir. Resen kovuşturulur.
Dolayısıyla sayın Cumhurbaşkanı avukatları aracılığı ile şikayeti geri alsa da yargılama devam eder.
Diğer iki gazeteci hakkındaki kararın gerekçesine bakmak gerekir.
Yani onların ifadelerinde hakaret yerine eleştiri olduğu, sizin ifadenizde eleştiri sınırlarını aştığı bir durum olabilir.
Ya da onların ifadeleri Cumhurbaşkanı seçilmeden önceki döneme aitse, affetmek işe yarar.
Sayın Av.Yusuf bey,ilginiz için teşekkürler.Bana kurum amiri iftira attı.Filan filan kişilerin yanında sövmüştür,hırsız demiştir dedi.Tanık olarak gösterdikleri hayır biz böyle bir şey duymadık dediler.Benim sadece Facebookta CB Mavi Marmara Gemisinin Gazze ye giderken söylediği ben gönderdim ve daha sonra giderken bana mı sordunuz sözünün videosunu paylaştım.Bu videoyu ben yüklemedim.Başkasının paylaşımıdır.Yorumum filan da yoktur.Bunu mahkeme hakaret saydı.
Diğer yönden gazetecilerin hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandıkları mahkemeden CB avukatlarının davadan çekilmesiyle berat verildiğini biliyorum.
Ben bu kararı ağır cezaya götürsem sonuç ne yönde olabilir acaba?
Kararın gerekçesine bakmak gerekir.